"XXI amžiaus" priedas apie Lietuvą ir pasaulį
2005 m. rugsėjo 14 d., Nr. 16 (107)

PRIEDAI

Abipus Nemuno

Kristus ir pasaulis

žvilgsniai

pro vita

Sidabrinė gija

Horizontai

Atodangos

G.Damušytė - Lietuvos paramos ir projektų Afganistane koordinatorė

Užsienio reikalų ministras Antanas Valionis ambasadorę Gintę Damušytę paskyrė Lietuvos paramos ir projektų Afganistane koordinatore.

G. Damušytės viena svarbiausių misijų bus skatinti valstybinių, tarptautinių ir nevyriausybinių organizacijų bei agentūrų veiklą Goro provincijoje. Ji taip pat koordinuos Lietuvos vadovaujamos Afganistano Goro provincijos atkūrimo grupės civilinę veiklą, telks paramą civiliniams, plėtros ir humanitariniams projektams. Ambasadorė savo veikla tikisi padidinti Lietuvos vaidmenį plėtojant euroatlantinės bendrijos bendradarbiavimą su NATO rytinio pasienio valstybėmis.

G.Damušytė 2001-2005 metais vadovavo Lietuvos atstovybei prie NATO, o 2004 metų balandį Lietuvai tapus visateise Aljanso nare ambasadorė buvo paskirta pirmąja mūsų šalies nuolatine atstove Šiaurės Atlanto Taryboje.

Lietuvos vadovaujama Goro provincijos atkūrimo grupė pradėjo veikti šių metų birželio mėnesį, liepos pabaigoje jos veiklą sustiprino diplomato Dainiaus Baublio vadovaujama Specialioji misija.

Misijos pagrindinės užduotys - ryšių su regiono politiniais, kariniais ir religiniais lyderiais palaikymas, regioninės ir centrinės valdžios bendradarbiavimo skatinimas, tarpininkavimas tarp vietinių lyderių ir bendruomenių.

Pagal Eltą

 

Atgal | Pirmasis puslapis | XXI amžius | Redakcija