"XXI amžiaus" priedas apie pasaulio krikščionis, 2003 m. gegužės 2 d., Nr. 3 (12)

PRIEDAI







„XXI amžiaus“ ir „Juveturos“ loterijos laimėtojai dėkoja už kelionę

Šv.Pranciškaus bazilika Asyžiuje

Romos Balsienės (ELTA) nuotrauka

Piligrimų turizmo agentūra „Juvetura“ drauge su „XXI amžiaus“ laikraščio redakcija praeitų metų pabaigoje organizavo loteriją „XXI amžiaus“ prenumeratoriams piligriminei kelionei į Italiją laimėti. Laimė nusišypsojo ir vienai iš mūsų.
Išvykome kovo 8 dieną. Patogus didžiulis autobusas (Česlovo Sienkevičiaus įmonės, vairuojamas malonių ir paslaugių vairuotojų Česlovo ir Vitalijaus) buvo pilnas žmonių iš įvairių vietovių: Vilniaus, Kauno, Klaipėdos, Prienų, Kupiškio ir kitur. Su mumis vyko ir agentūros vadovas Stanislavas Labovičius. Apie pravažiuojamas įdomesnes vietoves daug papasakojo ne pirmą kartą keliaujantis saleziečių auklėtinis Laimis Rimeika, kuris žavėjo ne tik savo linksmumu, komunikabilumu, žiniomis, bet ir pamaldumu. Su mumis keliavo ir Batakių parapijos (Telšių vyskupija) klebonas kun. Alvydas Vaitkevičius. Kelionės metu nupynėme ne vieną rožinio vainiką. Kun. Alvydo dėka turėjome progą dalyvauti jo aukojamose šv.Mišiose Krokuvos šv.Pranciškaus bažnyčioje, Asyžiuje, prie šv.Pranciškaus kapo, o Kovo 11-ąją, po šv.Mišių, popiežiaus Jono Pauliaus II piligrimų namų koplyčioje Romoje sugiedojome Lietuvos himną.
Aplankėme Krokuvą: Vavelio pilį, A.Mickevičiaus paminklą ir kitas miesto įžymybes. Toliau maršrutas driekėsi per Čekiją, Austriją. Neišdildomą įspūdį paliko kelionėje lydėjusios Alpės, vakarėjančios Venecijos vaizdai, kelionės jos kanalais… Romoje pirmiausia aplankėme Vatikaną, Šv.Petro baziliką, pasimeldėme prie jo kapo, apžiūrėjome nuostabius bazilikos meno šedevrus ir lietuvių Aušros Vartų koplyčią. Amžinajame mieste apžiūrėjome daug įžymybių: Navonos aikštę, Panteoną, Romos forumą, gražiausią miesto Trevi fontaną, Koliziejų ir kt. Nakvojome popiežiaus Jono Pauliaus II piligrimų namuose. Asyžiuje neišdildomą įspūdį paliko Šv.Pranciškaus bazilika ir jo, vargano ir nuostabaus šventojo, įspausti pėdsakai toje žemėje.
Važiuojant į San Mariną, truputį baugino kelionė serpantinais, kol pasiekėme šią respubliką - miestą. Nuo aukštų kalnų atsivėrė nuostabūs vaizdai į Adrijos jūrą, o čia, viršuje, – viduramžiais alsuojanti pilis ir miesto rūmai.
Vienoje aplankėme Šv.Stepono katedrą, Mocarto paminklą ir namą, kuriame jis gyveno ir kūrė, imperatorių rūmus ir kt. Dar stabtelėjome Čenstakavoje, pasimeldėme prie stebuklingojo Švč.Mergelės Marijos paveikslo, dalyvavome kunigo Alvydo aukojamose šv. Mišiose Švč.Jėzaus širdies koplyčioje.
Kelionė baigėsi, bet liko neišdildomi įspūdžiai, prisiminimai ir sutvirtėjęs tikėjimas. Esame dėkingi turizmo agentūrai „Juvetura“, organizuojančiai tokias keliones, ir „XXI amžiaus“ redakcijai, reklamuojančiai piligrimines išvykas, kurios praturtina ne tik žiniomis, bet ir pagilina religinį gyvenimą.

Aldona ŽILINSKIENĖ,
Genutė GAILIENĖ
Vilnius

© 2003 "XXI amžius"

Atgal | Pirmasis puslapis | XXI amžius | Redakcija