„XXI amžiaus“ priedas apie gyvybės apsaugą Nr.4 (41)

2004-iųjų balandžio 23 d.


PRIEDAI

Abipus Nemuno

Kristus ir pasaulis

žvilgsniai

pro vita

Sidabrinė gija

Horizontai

Atodangos


 

Katalikai rinkėjai privalo būti aktyvūs

Lietuvoje artėja treji rinkimai: į Europos Parlamentą, Seimą ir Prezidento postą. Įvairios partijos ir politikai aktyviai tam rengiasi. JAV taip pat šiais metais vyks prezidento rinkimai. Galima palyginti katalikų ir katalikiškų organizacijų laikyseną čia ir Amerikoje. Man susidaro įspūdis, kad Lietuvoje Bažnyčia nutildyta melagingais priekaištais ir nepagrįstais kaltinimais, neva Bažnyčia kišasi į politiką, Bažnyčia atskirta nuo valstybės, ko jai čia reikia ir pan. Tai išbandyta Bažnyčios priešų taktika.

Savo specialiame laiške, skirtame Seimo rinkimams, ir kuris buvo perskaitytas bažnyčiose, Lietuvos ganytojai kadaise rašė: ,,Taigi dar sykį kartojame: jūs, katalikai, privalote balsuoti tik už katalikus ir tai aiškius katalikus. Balsuodami už nekatalikus, parduotumėte savo sąžinę, atiduotumėte bedievių rankosna Bažnyčią, išduotumėte patį Kristų. Mes, Jūsų Ganytojai, melsime Dievą, visų malonių Davėją, kad teiktųsi apsaugoti Jus nuo tokios nelaimės. 1926.04.6. Kauno arkivyskupas Juozapas Skvireckas; Vilkaviškio vyskupas Antanas Karosas; Telšių vyskupas Justinas Staugaitis; Panevėžio vyskupas Kazimieras Paltarokas; Kaišiadorių vyskupas Juozapas Kukta“.

JAV prie prezidento Dž. Bušo išrinkimo aktyviai prisidėjo Katalikų Bažnyčia ir kunigai. Ir neapsiriko, nes buvo priimti įstatymai, kurie prisidėjo prie moralės ir doros stiprinimo. Buvo pradėtos finansuoti skaistumo programos, pristabdytas pasaulyje agresyvus abortų teisių primetimas ir panašiai. Amerikoje kiekvienas kandidatas plačiai apibūdinamas, ypač atkreipiamas dėmesys į jo nusistatymą abortų klausimu. Nes tai rodiklis, parodantis kandidato požiūrį į Bažnyčios magisteriumo mokymą, jo moralines vertybes. Reikia ir mums suprasti, kad nuo mūsų pasirinkimo priklausys labai daug. Ir už savo pasirinkimą mes būsime atsakingi Dievui. Štai dabar valdžioje esantys ponai legalizavo seksą nuo 14 metų. Padarė pedofilams rojų. Mokyklose eksperimentuojama sekso švediška programa. Priimtas įstatymas prieš diskriminaciją lytinės orientacijos atžvilgiu. Tai įstatymas, kuris iškelia sodomistų teisę virš žodžio laisvės, religijos laisvės ir sąžinės laisvės. Remiantis šiuo įstatymu, bus galima bet kurį kunigą ar pasaulietį, skelbiantį biblinį požiūrį į lytinius iškrypimus, pasodinti už grotų. Taip pat dirbtinio apvaisinimo įstatymo projektas, reprodukcinių teisių piršimas yra atvirai prieš Dievo tvarką ir moralę nukreipti įstatymai. Kad nevyktų dorovinės tvarkos ir moralės griovimas, o šeimos stiprinimas ir dorovingos visuomenės kūrimas, katalikai privalo aktyviai įsitraukti į rinkimus ir kandidatų pozicijos nušvietimą. Tam gerai tiktų „XXI amžiaus“ laikraštis.

Siūlau redakcijai atlikti kandidatų į EP, prezidentus ir partijų apklausą pagrindiniais vertybių klausimais ir suvestinę, kurioje būtų galima palyginti visų požiūrius į tuos pačius klausimus (pvz., abortų, kontracepcijos, sekso mokymo mokykloje ir t.t.), išspausdinti laikraštyje.

Kun. Robertas Skrinskas,

Domeikavos ir Lapių klebonas

 

Atgal | Pirmasis puslapis | XXI amžius | Redakcija