"XXI amžiaus" priedas jaunimui, 2004 m. rugpjūčio 20 d., Nr. 8 (57)

PRIEDAI

Abipus Nemuno

Kristus ir pasaulis

žvilgsniai

pro vita

Sidabrinė gija

Horizontai

Atodangos

Tėvai griebiasi įvairiausių priemonių, kad įtaisytų vaikus į gerą mokyklą

Didžiojoje Britanijoje beveik trečdalis tėvų yra pasirengę meluoti, kad įtaisytų savo vaiką į gerą valstybinę mokyklą, nustatyta per tyrimą.

Anot spaudoje paskelbtos „YouGov” apklausos duomenų, kartais tėvai apsimeta esantys ypač karštai tikintys, nurodo neteisingą adresą ar net mėgina papirkti mokytojus. Iš 1 232 apklaustų tėvų 29 proc. atsakė, jog tikrai arba tikriausiai griebtųsi nesąžiningų priemonių, jeigu būtų nepatenkinti arčiausiai esančia valstybine mokykla.

Nors vidurinis švietimas Didžiojoje Britanijoje yra nemokamas, kai kurios mokyklos yra laikomos geresnėmis negu kitos. Kadangi tėvai gali rinktis, į kurią mokyklą jie norėtų leisti savo atžalas, tai norinčiųjų mokytis geresnėse mokyklose paprastai būna daugiau negu vietų, o prastesnę reputaciją turinčios mokyklos sunkiai surenka reikiamą mokinių skaičių.

Pasak „Guardian” laikraštyje paskelbtų rezultatų, apie 10 proc. tėvų, kad įtaisytų savo vaiką į gerą mokyklą, yra pasirengę meluoti, kad yra išsiskyrę, o 1 proc. net mano duoti kyšį. Nors daug tėvų galvoja apie nesąžiningus būdus, daugelis - 59 proc. - mano, jog geriausias būdas - persikraustyti į prestižinės mokyklos rajoną. Nekilnojamojo turto agentų teigimu, namas ar butas gali kainuoti keliais tūkstančiais svarų brangiau vien todėl, kad yra netoli geros mokyklos.

Pagal BNS-dpa-Reuters-ELTA

 

Atgal | Pirmasis puslapis | XXI amžius | Redakcija