"XXI amžiaus" priedas jaunimui, 2005 m. birželio 10 d., Nr. 6 (67)

PRIEDAI

Abipus Nemuno

Kristus ir pasaulis

žvilgsniai

pro vita

Sidabrinė gija

Horizontai

Atodangos

Arkivyskupijos jaunųjų ministrantų šventė

Jauniesiems ministrantams
konferenciją vedė
kun. Erastas Murauskas

Jaunųjų ministrantų malda

Jaunieji Kauno arkivyskupijos
ministrantai su arkivyskupu
ir kunigais prie Paminklinės
Prisikėlimo bažnyčios

Gegužės 28 dieną, šeštadienį, Kaune jau antri metai iš eilės surengta arkivyskupijos ministrantų šventė. Šiais Eucharistijos metais šventę nutarta surengti Devintinių išvakarėse Paminklinėje Prisikėlimo bažnyčioje.

Per tris šimtus iš įvairių arkivyskupijos parapijų į šventę atvykusius šv. Mišių patarnautojus pasveikino Kauno arkivyskupas metropolitas Sigitas Tamkevičius. Jauniesiems altoriaus tarnams konferenciją vedęs kun. Erastas Murauskas kalbėjo apie kiekvieno asmenišką draugystę su Viešpačiu Jėzumi Kristumi.

Po šv. Mišių švęsta Eucharistijos liturgija, kurios metu arkiv. S.Tamkevičius pasidalijo savo patirtimi iš tų laikų, kai jis pats, būdamas vaikas, patarnaudavo šv. Mišioms. Ganytojas pabrėžė, kaip jam buvę svarbu tai, kad klebonas paraginęs jį kasdien priimti šv. Komuniją. To paties arkivyskupas linkėjo ir šiandieniams ministrantams, be to, jis drąsino patarnautojus ir patiems daug semtis žinių iš knygų bei nebijoti užduoti įvairiausius klausimus savo klebonams, nes, pasak arkivyskupo, ir jam pačiam tai buvę labai naudinga. Po šv. Mišių vyko trumpa Švč. Sakramento adoracijos valandėlė, kurios metu patarnautojai visi drauge sukalbėjo ministrantų maldą.

Bažnyčios šventoriuje visi drauge nusifotografavo ir pasistiprino agapėje; ministrantai apžiūrėjo Paminklinę Prisikėlimo šventovę bei užlipo ant stogo terasos, o vėliau drauge su skautais mokėsi ir žaidė skautiškus žaidimus.

KAST

Kaunas

Ričardo ŠAKNIO nuotraukos

 

Atgal | Pirmasis puslapis | XXI amžius | Redakcija