Atnaujintas 2005 gegužės 20 d.
Nr.39
(1340)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

ARCHYVAI

2001 metai
2002 metai
2003 metai
2004 metai
2005 metai

Vilniaus arkivyskupijos organizacijos parėmė 8,5 tūkst. vargstančiųjų

Vilniaus arkivyskupija išleido pirmąją socialinę ataskaitą apie pagalbą pažeidžiamiausioms visuomenės grupėms - seneliams, ligoniams, žmonėms su negalia, vienišoms mamoms, probleminėms šeimoms ir jų vaikams.

Vilniaus arkivyskupo metropolito kardinolo Audrio Juozo Bačkio teigimu, ataskaita byloja ne tik apie visuomeninę krikščioniškų socialinių projektų prasmę. Ji labai konkrečiai liudija, kiek bėdos prispaustųjų sulaukė pačios reikalingiausios paramos, taip pat - kokia svarbi tiesioginė, su meile teikiama, žmogaus pagalba kitam žmogui.


Sunkus kelias į blaivybę

Dar sovietmečiu būrelis pasiaukojusių kilniam darbui žmonių pradėjo savo veiklą tautos blaivystės labui. Tuometė sovietų valdžia visaip trukdė jų darbui, kompartija juos kontroliuoti buvo pavedusi sovietiniam saugumui – KGB. Tačiau žmonės nepasidavė, nes sovietinė ideologija buvo tautos blaivystės idėjos priešas. Buvo sunku, tačiau jų pastangos jau tada davė vaisių, o šiandien tautos priešai veikia dar įžūliau, ir tenka ieškoti kitokių pasipriešinimo tautos nugirdymui būdų. Apie tai „XXI amžiaus“ korespondentas Jonas Kazimieras Burdulis kalbėjosi su Lietuvos blaivybės fondo direktoriumi Gediminu Jakubčioniu.


Lietuvos Vyskupų Konferencijos posėdyje

Gegužės 11 dieną Vilniuje vykusiame Lietuvos Vyskupų Konferencijos plenariniame posėdyje dalyvavo visi Lietuvos vyskupai ordinarai ir augziliarai. Kartu su Lietuvos vyskupais posėdžiavo apaštališkasis nuncijus arkivyskupas Peteris Stefanas Zurbrigenas ir nunciatūros patarėjas mons. Charles Balvo. Mons. Ch.Balvo praėjusį mėnesį buvo nominuotas arkivyskupu ir paskirtas apaštališkuoju nuncijumi Naujojoje Zelandijoje bei Ramiojo vandenyno salų kraštuose. Lietuvos vyskupai padėkojo mūsų šalyje savo misiją baigiančiam arkivyskupui nominatui Balvo už jo darbą Bažnyčios labui Lietuvoje ir palinkėjo Dievo palaimos einant naujas pareigas.


Pasitinkant prelato Mykolo Krupavičiaus gimimo metines

Priėmime pas Kauno
miesto vicemerą
Kazimierą Kuzminską
(dešinėje) aptariamos
M.Krupavičiaus
jubiliejinio
renginio detalės

Praėjęs laikas ištrynė iš dalies tėvynainių atminties vardus tų, kurie daug nusipelnė Lietuvos dvasiniam, politiniam ar kultūriniam gyvenimui. Vienas tokių užmirštųjų yra prelatas Mykolas Krupavičius. Nors jis niekada neužėmė aukščiausio valstybės posto, bet paliko žymių savo veiklos pėdsakų prieškario Lietuvoje, nacių okupacijos metu, lietuvių išeivijoje. Šiemet pasitinkame šios neeilinės asmenybės 120-ąsias gimimo metines. Todėl yra gera proga įvertinti šio žmogaus darbus Lietuvai.

Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija