Atnaujintas 2006 rugsėjo 6 d.
Nr.66
(1466)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

ARCHYVAI

2001 metai
2002 metai
2003 metai
2004 metai
2005 metai
2006 metai

... Ačiū tai, kurios meilė prikėlė mane iš miego...

Marytė GUSTAINIENĖ,

Kauno „Aušros“ gimnazijos
lietuvių kalbos mokytoja metodininkė

Literatūros vakare prie Maironio
kapo dainavo solistė Rita Preikšaitė
(viduryje), eiles skaitė aktoriai
Virginija Kochanskytė (kairėje)
ir Petras Venslovas (dešinėje)

Viešosios įstaigos „Teatro projektai“ kartu su Kauno bendruomenės centru „Girsta“ (pirmininkė Z.Streikienė) parengtas ciklas „Lietuvių literatūros klasikų vakarai Kauno senamiestyje“ sėkmingai įgyvendinamas. Liepos pabaigoje prie Švč. M.Marijos Ėmimo į dangų (Vytauto Didžiojo) bažnyčios Kauno šviesuomenė žavėjosi aktoriaus Ferdinando Jakšio vaidintu monospektakliu „Vaižgantas“ (pagal K Ostrausko pjesę). Rugpjūčio pabaigoje poezijos mylėtojai rinkosi paminėti didžiojo Lietuvos dainiaus prelato Jono Mačiulio-Maironio prie jo kapo.


Lietuvių diplomato žmonos misija

Paminėta L.Šlapelytės-Graužinienės 100 metų sukaktis

Dr. Aldona KAČERAUSKIENĖ

Marijos ir Jurgio Šlapelių name-muziejuje kas savaitę vyksta įdomūs, turiningi renginiai: parodų atidarymai, knygų sutiktuvės, gyvų ir mirusių žmonių jubiliejiniai vakarai ir kt. Rugpjūčio 12-ąją buvo paminėta Laimutės Elenos Šlapelytės-Graužinienės (1906-1988) gimimo 100 metų sukaktis. Ta proga išsamų pranešimą skaitė muziejaus direktorė dr. Alma Gudonytė.


„Muzika be sienų“ – glaudus menininkų bendradarbiavimas

Dr .Egidijus MaŽintas

Asmeninės patirties kaina įgyta išmintis, kaip paveikti žiūrovus muzikos gėrio ir gerumo magijos garsais, yra vertesnė už įgytas akademinio išsimokslinimo kvalifikacijas. Retas renginys Lietuvoje, koks įvyko M.K.Čiurlionio gimtinėje, Dzūkijoje, sutraukia tiek garsių meno, mokslo autoritetų, įžymybių... Rugpjūčio 23 dieną VI tarptautiniame pianistų, kamerinių, fortepijoninių, improvizatorių, ansamblių, koncertų fortepijonui su kameriniu orkestru konkurse-festivalyje „Muzika be sienų” Druskininkuose „Draugystės“ sanatorijoje, buvo įteikti apdovanojimai geriausiems menininkams atvykusiems iš įvairių pasaulio šalių.


Meną jaučiantys rankomis

Benjaminas ŽULYS

Atsiveria Lietuvos dailininkai

Neįprastą parodą „Liečiu – matau“ Kauno apskrities viešojoje bibliotekoje surengė Lietuvos dailės muziejaus Meno pažinimo centras bei Lietuvos aklųjų ir silpnaregių sąjunga. Tai vienas renginių iš ilgalaikės meninio ugdymo programos „Pažinti meną pojūčiais“. Tai reiškia, kad neregys ar blogai matantis žmogus gali meno kūrinius pajausti juos lytėdamas rankomis. Tiesa, šios tradicijos šaknys dar ne itin gilios, ir jos laukia dar aktyvesnė veikla.


Anykščių žemėje nepritrūks poetų

Vakaro vedėja Violeta
Juciuvienė ir Algirdas Gogelis

Kaip medis aš, kasmet į melsvą dangų

Šakas iškėlęs saulėn, vėl sulaposiu tavimi.

Žinau, per grubios tokiai meilei rankos -

Tave aš glamonėsiu širdimi...

Tai anykštėno poeto ir režisieriaus Algirdo Gogelio pirmosios poezijos knygos „Tavęs nepasiekę žiedai” ketureilis, kurios pristatymą gražiausioje Anykščių salėje, koplyčioje, organizavo Viešoji biblioteka. Tai jau aštuntoji anykštėnų literatų klubo „Marčiupys” išleista knyga. Šios knygos leidybą parėmė Anykščių rajono savivaldybė.

Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija