Atnaujintas 2008 m. liepos 9 d.
Nr. 52
(1645)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

ARCHYVAI

2001 metai
2002 metai
2003 metai
2004 metai
2005 metai
2006 metai
2007 metai
2008 metai

Dailininkės sukaktys

Bronius VERTELKA

Menininkę Stasę Medytę jubiliejinės
parodos atidaryme pristatė Lietuvos
dailininkų sąjungos Panevėžio
skyriaus pirmininkas Tomas Rudokas

Panevėžiečiai minėjo žino­mos dailininkės Stasės Medytės gyvenimo 60 metų ir jos kūrybinio darbo 40 metų sukaktis. Iškilmės vyko galerijoje „XX". Joje buvo atidaryta menininkės darbų paroda.

S. Medytė eksponuoja ekslibrisus bei portretus, o triptiką skyrė savo mamai. Miesto mero padėką S. Medytei įteikė Savivaldybės atstovai. Menininkės kolega Povilas Šiaučiūnas priminė, jog Šilagalio žemė išaugino du didžius menininkus - pasaulinio garso dailininką Stasį Eidrigevičių ir Stasę Medytę. Jis teigė, kad Panevėžys tapo vienu iš ekslibrisų kūrėjų centru. Stasės dar­bai - racionalūs, portretai - emocingi, tarsi gyvi.

S. Medytę sveikino miesto Dailės ir Fotografijų galerijų di­rektorės Jolanta Lebednykienė ir Marija Čičirkienė, apskrities G.Petkevičaitės-Bitės viešosios bib­liotekos direktorė Rima Masely­tė, tautodailininkė tapytoja Sta­sė Mikeliūnienė, fotomenininkai Petras Kaupelis ir Julius Vaupšas bei daug kitų jubiliatės talento gerbėjų.

Daugelio respublikinių, tarp­tautinių parodų autorė ar dalyvė S. Medytė savo artimiausiems žmonėms dovanojo leidinį „Sta­sė. Kūrybinio pasaulio dvelks­mas", kurį parengė pati jubiliatė ir Anykščių Šv. Mato bažnyčios vikaras kun. Justas Jasėnas, ypač šiltai ir taikliai atsiliepiantis apie kūrėją: „Drįstu sakyti, kad Stasė Medytė grįžta į pradžią, glau­džiasi prie fundamentalių tūks­tantmečių dalykų. Pirmiausia ža­vi jos pagarba ir atidumas kūry­bos ir dvasinės pajautos dailės Mokytojui - Vincui Kisaraus­kui". Leidinys iliustruotas S. Me­dytės, jos artimųjų, jos kūrybos nuotraukomis.

Panevėžys
Autoriaus nuotraukos

 

Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija