Atnaujintas 2009 m. kovo 6 d.
Nr. 19
(1711)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

ARCHYVAI

2001 metai
2002 metai
2003 metai
2004 metai
2005 metai
2006 metai
2007 metai
2008 metai
2009 metai

Šiaulių vyskupijoje

Radviliškio dekanate

Paminėtos buvusio klebono mirties metinės

Mons. Pranciškus Ščepavičius

Baisogala. Vasario 18 dieną parapijos žmonės skubėjo į Švč. Trejybės bažnyčią, kurioje beveik 30 metų klebonas mons. Pranciškus Ščepavičius aukojo šv. Mišias, sakė pamokslus, laidojo parapijiečius. Jo širdis nustojo plakusi ypatingą dieną – 2008 m. vasario 16-ąją, minint Nepriklausomybės 90-metį. Mirtis apvainikavo jo pažeminimą, vargus ir kančias kalėjime ir tremtyje, bet liko parapijiečių atmintyje jo, Dievo tarno, kunigo,  prasmingas gyvenimas.

Į kunigo mirties metinių paminėjimą atvyko net septyniolika kunigų. Atvykusieji anksčiau klausė išpažinčių. 12 valandą už prieš metus mirusį mons. P. Ščepavičių gedulingas šv. Mišias aukojo Radviliškio dekanas kun. Gintas Sakavičius. Pamaldose giedojo bažnyčios choras, vadovaujamas  vargonininko  G. Gavrilčiko, pamokslą  pasakė Smilgių klebonas apaštalinis protonotaras Bronius Antanaitis. Jis plačiai nušvietė monsinjoro gyvenimą ir veiklą, pažymėdamas, kad parapijiečiai savo kleboną labai mylėjo ir gerbė. Po pamaldų bažnyčioje kalbėjo mons. Alfonsas Svarinskas, kvietęs žmones dažniau lankyti bažnyčią, būti dorais lietuviais, mažiau girtauti, būti vieningais – tada ir mūsų gyvenimas bus kur kas gražesnis ir doresnis.

Po pamaldų  žmonės susirinko pasimelsti prie mons. P. Ščepavičiaus kapo. Plevenant žvakučių liepsnelėms, prie baltais žiedais papuošto kapo buvo sukalbėtos maldos, sugiedota „Marija, Marija“.

Paskui kultūros namų salėje buvo parodytas filmas „Monsinjoras Pranciškus Ščepavičius“, kurio autorius baisogalietis V. Malinauskas.

Stanislovas GENTVILAS

Kazio Strolio nuotrauka

 

Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija