Atnaujintas 2009 m. kovo 6 d.
Nr. 19
(1711)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

ARCHYVAI

2001 metai
2002 metai
2003 metai
2004 metai
2005 metai
2006 metai
2007 metai
2008 metai
2009 metai

Susitiko su broliu Robu

Akimirkos iš susitikimo
su broliu Robu
Levitos Kiverienės nuotrauka

Gegužės  1–3 dienomis Vilniuje organizuojama Pasitikėjimo piligrimystė Vilnius–Taizė (Prancūzija), kurioje jauni žmonės drauge giedos ir melsis, bendraus tarpusavyje ir su Dievu. Šiuo metu broliai vienuoliai iš Taizė Vilniuje ir kituose Lietuvos miestuose lanko tas parapijas, kurios ruošiasi priimti jaunuosius piligrimus.

Marijonų gimnazijos direktoriaus kun. Vytauto Briliaus, MIC, kvietimu vasario 20 dieną brolis Robas iš Taizė vienuolyno lankėsi ir mūsų bendruomenėje. Ne pirmą kartą jis vieši Lietuvoje, puikiai kalba lietuviškai. Brolis papasakojo apie Taizė bendruomenę, kurią sudaro daugiau nei 100 vienuolių iš daugiau nei 25 valstybių.


Dėkokime Dievui už Dekalogą

Dabar Lietuva kenčia ne vien finansinį-ekonominį sunkmetį. Moralinis ir dvasinis sunkmetis, pagimdytas oligarchų gobšumo, yra kur kas didesnis ir skaudesnis. Mus slegia panieka tautos širdyje išsaugotai seniausiai Europos ir dainingiausiai mūsų gimtajai kalbai. Mus skaudina demoniška pagieža ir neapykanta rašliavoje apie Dievą. Mus žeidžia rašiniai, kuriuose be pagarbos, be meilės, be pasididžiavimo kalbama apie mūsų didvyrišką istoriją, apie garbingus mūsų žmones. Suniekindama savo svarbiausias asmenybes, tauta gali nugrimzti į pražūtį... Mus mulkina ekspertai, šlovinantys nutautėjusią bajoriją, įtikinėjantys, jog kalba tautai nėra svarbi, nėra svarbiausia.


Palangos šeimos centras plečia savo veiklą

Kęstutis Trakšelys

Palangos šeimos centras įkurtas prieš ketverius metus – tuo metu, kai kūrėsi daugelio dekanatų šeimos centrai. Centrui visus šiuos metus vadovavo ir sužadėtinius Santuokos sakramentui nuoširdžiai ruošė Aldona Šeduikienė, dar vadovaujanti ir maldos grupelei. Pasikeitus sužadėtinių rengimo programai, šeimos centrui prireikė ir daugiau pajėgų, programa reikalauja daugiau specialistų. Kad jauni žmonės gautų kuo daugiau profesionalių žinių apie Bažnyčios mokymą, Santuokos sakramento esmę bei šeimos psichologijos, konfliktų sprendimą ir socializacijos pagrindus, Palangos dekano klebono kan. dr. A. Genučio iniciatyva ir pastangomis sausio mėnesį į Palangos šeimos centrą dirbti buvo pakviesti savanoriai. Šeimos centro vadove tapo mokytoja Birutė Aleknienė, kuri siekia, kad šeimos centras neapsiribotų tik sužadėtinių rengimu, bet ir bendrautų su jaunimu. Žinoma, jaunimą nėra lengva pritraukti, bet su gera komanda ir tiksline veikla galima ir tai įveikti.


 „Caritas“ pradžią prisimenant

Prabėgo 20 metų nuo I steigiamojo „Caritas“ suvažiavimo, kuriame ir man teko laimė dalyvauti. Jadvyga Stanelytė, pažįstama dar iš universiteto laikų, atsiuntė pakvietimą į 1989 m. balandžio 15–16 dienomis vyksiantį steigiamąjį „Caritas“ suvažiavimą Kaune.

Saulėtą balandžio 15-osios rytą atvažiavau į Šv. Antano bažnyčią. Čia suvažiavimo dalyviams ir svečiams buvo aukojamos šv. Mišios. Į bažnyčią su vėliavomis viena po kitos ėjo įvairių miestų delegacijos. Bažnyčioje šv. Mišias aukojo šviesaus atminimo kardinolas Vincentas Sladkevičius, jam talkino lietuvių išeivijos vyskupas Paulius Baltakis, vyskupas Vladas Michelevičius. Po šv. Mišių darnia procesija per ąžuolų parką ėjome į Sporto halę. Buvo iškelta pašventinta vėliava.


Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija