2009 m. gegužės 29 d.
Nr. 42
(1734)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

ARCHYVAI

2001 metai
2002 metai
2003 metai
2004 metai
2005 metai
2006 metai
2007 metai
2008 metai
2009 metai

Panevėžio vyskupijoje

Panevėžio dekanate

Eilės Marijai – Paslaptingajai Rožei

Poezijos skaitovai
Linos RINKAUSKAITĖS nuotrauka

Panevėžys. Gegužės 10 dieną Šv. apaštalų Petro ir Povilo parapijos namuose vyko poezijos popietė, skirta pagerbti Mariją – Paslaptingąją Rožę. Tai pirmasis tokio pobūdžio renginys, tačiau Dievo Apvaizdos seserų kongregacijos dėka jis puikiai pavyko.  

Į parapijos namus susirinko margas poetų bei poezijos mėgėjų būrys: čia buvo ir dar nežinomų autorių, ir pripažintų plunksnos meistrų – V. Sereikienė, J. Mališauskas, D. Bagušienė, D. Keturakienė ir kiti. Kanklininkės I. Cimnalonskienė ir A. Navickienė subtilios muzikos garsais puikiai papildė skaitomas eiles.

Renginį giesme „Velykų Marijai“, sukurta pagal šventės organizatorės sesers Onutės Kurlenskaitės eilėraštį, pradėjo solistė Irena Česnukienė. Paskui ses. Onutė paskaitė keletą savo eilėraščių. Skambėjo religinio turinio, į maldas panašūs eilėraščiai,  eilės Tėvynei, motinai, gimtajai kalbai.

Renginys baigėsi daina Lietuvai ir giesme Marijai. Vėliau vyko vaišės. Poetai bendravo su poezijos mėgėjais, dalijosi įspūdžiais.

Tokie renginiai padeda susitikti panašių interesų žmonėms, puoselėjantiems senąsias tautines ir dvasines vertybes. Reikia tikėtis, kad nuo šiol Panevėžio Šv. apaštalų Petro ir Povilo parapijoje atsiras naujas tradicinis poezijos renginys.

Karina Popovaitė

 

Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija