2009 m. liepos 17 d.
Nr. 55
(1747)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

ARCHYVAI

2001 metai
2002 metai
2003 metai
2004 metai
2005 metai
2006 metai
2007 metai
2008 metai
2009 metai

Šakių dekanate

Lankėsi vyskupas

LEKĖČIAI. Birželio 20 dieną Šv. Kazimiero parapijoje lankėsi Vilkaviškio vyskupas Rimantas Norvila ir jo generalvikaras mons. dr. Arūnas Poniškaitis. Pirmiausia klebonijoje vyskupas susitiko ir pabendravo su parapijos pastoracine taryba, o 12 valandą koncelebravo šv. Mišias.

Prieš šv. Mišias Lekėčių klebonas kun. Gediminas Marcinkevičius papasakojo vyskupui apie parapijoje nuveiktus darbus, rūpesčius ir planus. Klebonas sakė, kad kiekvieną atvykstantį į šį gražų gamtos kampelį džiugina tvarka ir švara, gražios sodybos.

2001 m. birželio 15 dieną kun. G. Marcinkevičius buvo paskirtas į Lekėčių parapiją klebonu. Per 8-erius metus klebonui teko pasirūpinti, kad būtų nudažyta bažnyčia iš vidaus ir išorės, perdažytas skardinis stogas, padaryti nauji lietvamzdžiai, išpjauti pavojų keliantys seni medžiai, sudėtos naujos grindys, suolai, išvedžiota nauja elektros instaliacija, apšildytos lubos, sutvarkyta priešgaisrinė apsauga, nupirkti nauji elektriniai vargonai, sietynai, padarytas naujas altorius, pagrindinis šventoriaus takas išklotas plytelėmis, prie mažųjų durų padarytas įvažiavimas su vežimėliais ligoniams, padaryti nauji vartai, perdažyta tvora, varpinė, nupirktas naujas varpas iš Lenkijos, įsigyta naujų liturginių rūbų, aptverta klebonija ir perdažyta iš lauko, suremontuotas ūkinis pastatas-garažas ir t. t.

Klebonas džiaugėsi, kad bažnyčios švara, tvarka ir aplinka kruopščiai rūpinasi bažnyčios tarnai – valytoja gėlininkė V. Vaitkuvienė ir zakristijonas B. Jurkšaitis, o atsiradus daugiau darbų organizuojamos talkos. Kunigas prisiminė parapijos 100-mečio ir miestelio 500 metų jubiliejų, kuriam pasirengti įdėta daug bendro triūso. Pasak klebono, neblogai darbuojasi „Caritas“, padedantis vargstantiesiems, platindamas katalikišką spaudą. Kasmet organizuojamos kelios religinės kelionės po įvairias Lietuvos vietas. Gražiai darbuojasi jaunasis vargonininkas Ramūnas Baranauskas. Pagrindinis klebono rūpestis, pasak jo, tai žmonių sielovada, rūpinimasis jų dvasiniais reikalais.

Šv. Mišių metu vysk. R. Norvila padėkojo visiems, prisidėjusiems atnaujinant ir išpuošiant savo bažnyčią, o sutvirtinamiesiems linkėjo išsaugoti Šv. Dvasios dovanas, kad Sutvirtinimo sakramentas stiprintų, suteiktų drąsos nebijoti savo tikėjimą skleisti kitų žmonių akivaizdoje.

Stefa BANIKONIENĖ

 

Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija