2009 m. gruodžio 24 d.
Nr. 92
(1784)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

ARCHYVAI

2001 metai
2002 metai
2003 metai
2004 metai
2005 metai
2006 metai
2007 metai
2008 metai
2009 metai

Kauno arkivyskupijoje

Raseinių dekanate

Ligonių diena

Šiluva. Lapkričio 27-oji, kaip ir kiekvieno mėnesio paskutinis penktadienis, buvo Ligonių diena. Pagrindinės pamaldos šiuo šaltuoju metų laiku surengtos vidudienį Švč. M. Marijos Gimimo Bazilikoje. Nemažą būrį atvykusių piligrimų prieš pamaldas pasveikino Šiluvos parapijos klebonas kun. Erastas Murauskas, pakviesdamas savo žaizdas atiduoti Viešpaties išgydymui.

Eucharistijos liturgijai vadovavo Kauno arkivyskupas Sigitas Tamkevičius, koncelebravo iš įvairių Lietuvos vyskupijų atvykę kunigai, tarp jų daugiausia buvo atliekančių egzorcistų tarnystę. Pamokslą pasakė vienas iš Kauno arkivyskupijos egzorcistų, Ruklos parapijos klebonas, karo kapelionas kun. dr. Arnoldas Valkauskas. Dvasininkas atkreipė dėmesį, jog šiandien Dievo pergalė dažnai mūsų yra neatpažįstama. Žmonės yra slegiami savo pačių ir kitų nuodėmių, gyvena mirties baimėje, vengia minčių apie būsimąją kiekvieno ataskaitą Dievui. Pasak kun. A. Valkausko, žmogus savo gyvenimu neretai ruošia, deja, ne Dievui, bet piktajai dvasiai skirtą „įdirbį“. Pamoksle pabrėžta, jog žmonės šiandien pirmiau dvasiškai serga nemeilės kupiname pasaulyje. „Dieve, duok malonės suprasti, kad pirmiau mums reikia pasiligojusios širdies išgydymo. Kryžiaus kelio neišvengsime, bet eikime juo taip, kaip Jėzus Kristus mus kviečia“, – baigdamas pamokslą sakė kun. A. Valkauskas.

Už šv. Mišių auką dėkodamas broliams kunigams bei visiems Ligonių dienos piligrimams, arkiv. S. Tamkevičius paragino malda palaikyti kunigus, atliekančius svarbią Bažnyčioje egzorcistų tarnystę, kuri yra didžiulė pagalba žmonėms.

Marijos diena

Šiluva. Gruodžio 13 dieną, trečiąjį Advento sekmadienį, piligrimai Šiluvoje ir Marijos radijo klausytojai įvairiose Lietuvos vietose drauge šventė Marijos dieną dalyvaudami Eucharistijos šventime Švč. M. Marijos Gimimo Bazilikoje. Liturgijai vadovavo Kauno arkivyskupas Sigitas Tamkevičius, koncelebravo tėvas jėzuitas Leonas Zaremba ir svečias kunigas iš Romos, dirbantis centrinėje Marijos radijo būstinėje. Pamaldų dalyviai arkivyskupo buvo pakviesti drauge su savo asmeninėmis intencijomis melstis už visus Lietuvos žmones, kad jie būdami malonėje galėtų pilnutinai švęsti šv. Kalėdų šventes ir priimti Eucharistiją.

Arkivyskupas pasakė pamokslą. Jame iš pradžių priminė Dievo Motinos apsireiškimo Gvadelupėje XVI amžiaus pradžioje istoriją bei nuolankųjį indėną šv. Joną Didaką, patyrusį Marijos apsireiškimo ženklą ant savo apsiausto. Ganytojas atkreipė dėmesį, kaip nuostabiai greitai tada Lotynų Amerikoje prigijo Evangelijos sėkla: kraštas netrukus tapo katalikiškas, 8 mln. gyventojų pasikrikštijo. „Ko negalėjo padaryti išsilavinę žmonės, net vyskupai, Dievo Motina padarė per nuolankų žmogų“, – sakė ganytojas, pabrėždamas, jog Dievas apstus malonių nuolankiesiems, tiems, kurie savo išdidumu, arogancija neuždaro jam durų.

Pagal Kauno arkivyskupijos
Informacijos tarnybos pranešimus

 

Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija