„XXI amžiaus“ priedas apie provincijos gyvenimą

2014 m. gegužės 23 d., Nr. 1 (52)


PRIEDAI

žvilgsniai

pro vita

Horizontai

Sidabrinė gija

Kristus ir pasaulis

Atodangos

Abipus Nemuno

Bendruomenėse

Pasveikino kleboną

Kun. Stanislovas Stankevičius

ALOVĖ. Rajono savivaldybės vadovai pasveikino 80-mečio proga Alovės ir Ryliškių parapijų kleboną, pirmąjį Alytaus rajono Garbės pilietį kun. Stanislovą Stankevičių. Puokštę gėlių ir dovaną kun. S. Stankevičiui įteikė rajono mero Algirdo Vrubliausko pavaduotojas Gediminas Krasauskas ir patarėjas Vytautas Mikelionis. Vicemeras palinkėjo klebonui sveikatos, pasidžiaugė jo atsidavimu žmonėms, bendruomenės telkimu, visuomenine veikla.

Kun. S. Stankevičius padėkojo už sveikinimą ir už savivaldybės skiriamą paramą rajono bažnyčioms. Jubiliatas, bendraudamas su svečiais, atkreipė dėmesį į parapijiečių mažėjimą, visuomenės sumaterialėjimą, bet džiaugėsi, kad  į Alovę atvyksta tuoktis jaunimas iš kitų parapijų. Kun. S. Stankevičius pernai sutuokė daugiau kaip 20 porų, bet iš Alovės parapijos – tik kelias.

Kun. S. Stankevičius Alytaus rajone dirba 45 metus. Nuo1969 metų pradėjo dirbti klebonu Punioje, nuo 1976 metų – Alovės parapijoje, 30 metų – Ryliškių parapijoje. 2007 metais kun. S. Stankevičiui suteiktas Alytaus rajono Garbės piliečio vardas, tais pačiais metais kunigas buvo apdovanotas Alytaus rajono metų geriausio dvasininko titulu. Klebonas kun. S. Stankevičius yra šaulys. Jo hobis – fotografija ir filmavimas. Jis ne vieną dešimtmetį fiksuoja šiokiadienius ir šventes, bažnytinio, pasaulietinio, kariškių gyvenimo akimirkas, yra sukaupęs daug vaizdo medžiagos.

Kun. S. Stankevičius mylimas ir parapijiečių gerbiamas žmogus, atliekantis kilnią kunigystę, sielovados ir dvasingumo sklaidą. Jis daug prisidėjo atstatant Ryliškių Šv. Monikos bažnyčią (pastatyta 1993 metais). Kun. S. Stankevičius nuolat rūpinasi savo parapijiečiais, bendrauja su mokyklomis, kaimo bendruomenėmis, kuklus ir supratingas, aktyvus bendruomenės pagalbininkas įvairiuose renginiuose, sugeba savo atvirumu ir nuoširdumu suburti žmones. Tolerancija, pagarba kito nuomonei – šių vertybių pamatu jis grindžia ir bendravimą su paaugliais, jaunimu.

Alytaus rajono savivaldybės informacija

 

Atgal | Pirmasis puslapis | XXI amžius | Redakcija