„XXI amžiaus“ priedas apie gimtinės žmones ir darbus

2015 m. balandžio 3 d., Nr. 1 (60)


PRIEDAI

žvilgsniai

pro vita

Horizontai

Sidabrinė gija

Kristus ir pasaulis

Atodangos

Abipus Nemuno

Įamžintas kraštiečio ir nacionalinio didvyrio atminimas

KRETINGA. Lietuvos Nepriklausomybės atkūrimo 25-mečio išvakarėse skvere prie Pedagogų švietimo centro atidengtas paminklas, skirtas įamžinti Kretingoje gimusio kovotojo už tautų laisvę ir nepriklausomybę, Lenkijos ir Prancūzijos nacionalinio didvyrio Bereko Joselevičiaus atminimą. Architekto Vytenio Mazurkevičiaus ir skulptoriaus Gintauto Jonkaus sukurtą paminklą laisvei ir draugystei kartu su Klaipėdos žydų bendruomenės pirmininku Feliksu Puzemskiu atidengęs Kretingos rajono savivaldybės meras Juozas Mažeika sakė, kad šis įprasminimas bus tiltas, jungiantis kelias tautas ir artinantis jas vieną prie kitos.

„Kovai už tautų laisvę ir nepriklausomybę savo gyvenimą paskyręs Berekas Joselevičius ir šiandien gali tapti vienu iš simbolių, vienijančių lietuvių, lenkų, prancūzų ir žydų tautas. Šis paminklas jam – padėka už Kretingos vardo garsinimą visame pasaulyje“, – kalbėjo ministro pirmininko Algirdo Butkevičiaus patarėjas, Kretingos rajono Garbės pilietis Antanas Vinkus.

„Tegu Kretinga, kuri Berekui Joselevičiui buvo labai brangi, ir toliau klesti, gražėja“, – linkėjo Klaipėdos žydų bendruomenės pirmininkas F. Puzemskis, dėkodamas visiems, kurie prisidėjo prie žinomiausio pasaulyje kretingiškio atminimo įamžinimo.

Gintarė Puidokienė

 

Atgal | Pirmasis puslapis | XXI amžius | Redakcija