„XXI amžiaus“ priedas apie gimtinės žmones ir darbus

2016 m. kovo 4 d., Nr. 2 (71)


PRIEDAI

žvilgsniai

pro vita

Horizontai

Sidabrinė gija

Kristus ir pasaulis

Atodangos

Abipus Nemuno

Žuvusiųjų pagerbimas, paroda, apdovanojimai, koncertas

KURŠĖNAI. Pagrindiniai šventiniai Šiaulių rajono renginiai, skirti Lietuvos valstybės atkūrimo dienai, vyko Kuršėnuose. Renginių ciklas prasidėjo šv. Mišiomis už Tėvynę Kuršėnų Šv. Jono Krikštytojo bažnyčioje. Jas aukojo klebonas kun. teol. lic. Saulius Paliūnas. Po šv. Mišių kuršėniškiai, nešini vėliavomis, pagrindine miesto gatve patraukė Vyčio paminklo link. Čia, skambant „Tautiškai giesmei“ ir grojant pučiamųjų orkestrui, iškilmingai pakelta Lietuvos valstybės vėliava, tylos minute pagerbti žuvusieji už Tėvynės laisvę ir nepriklausomybę. Eiles skaitė kultūros centro direktoriaus pavaduotojas Zenonas Gestautas. Mintimis apie šios dienos svarbą dalinosi mero pavaduotojas Algis Mačiulis. Prie Vyčio paminklo meras Antanas Bezaras, Seimo narės Rimos Baškienės padėjėja Judita Šakočiuvienė ir Lietuvos politinių kalinių ir tremtinių sąjungos Kuršėnų skyriaus pirmininkė Marytė Šadlauskienė padėjo gėlių krepšelius.

Paskui visi pakviesti į rajono tautodailininkų meninių darbų parodos atidarymą Etninės kultūros ir tradicinių amatų centre. Centro direktorė Birutė Poškienė pasidžiaugė, kad parodoje net 315 darbų eksponuoja 55 meistrai: keramikai, medžio drožėjai, vytelių pynėjai, tekstilininkai, tapytojai ir kitų žanrų atstovai. Savo darbus eksponavo ir Šiaulių rajono mokyklų mokiniai. Tautodailininkų darbų parodą apžvelgė menotyrininkė M. Adomavičienė ir Lietuvos tautodailininkų sąjungos Šiaulių skyriaus pirmininkė Laima Kelmelienė. Meras A. Bezaras padėkos raštu už tradicinės tautodailės puoselėjimą, kūrybiškumą, krašto keramikų vardo garsinimą respublikinėse ir tarptautinėse parodose apdovanojo Šiaulių rajono tautodailininkę, keramikę Virgiliją Silvestrą Šufinskienę.

Vėliau Vasario 16-osios renginiai persikėlė į kultūros centrą. Meras A. Bezaras padėkojo visiems, kurie šią dieną buvo kartu visuose renginiuose, cituodamas Maironio žodžius, palinkėjo mylėti savo kraštą ir kuo geriausios kloties gražiuose, iškiliuose darbuose, skirtuose Lietuvos labui. Už šeimos vertybių puoselėjimą, doros, pagarbos ir meilės skiepijimą vaikams meras apdovanojo Šiaulių rajono Z. ir A. Kairių, B. ir V. Balčiūnų ir I. ir V. Volosovų šeimynas, globojančias vaikus.

Kraštiečius pasveikino ir Seimo narė Rima Baškienė, Šiaulių rajono savivaldybės vadovus kviesdama būti vieningus, atsakingai tarnauti rajono žmonėms, padėti spręsti jų problemas. Seimo narė padėkojo Etninės kultūros ir tradicinių amatų centro darbuotojams ir menininkams už tradicijų saugojimą bei puoselėjimą ir pasveikino Šiaulių rajono savivaldybės kultūros centrą 70-mečio proga padovanodama direktorei Jovitai Lubienei istorinę Lietuvos vėliavą.

Šventę vainikavo koncertas „Neklauskit meilės vardo“. Koncertavo solistai Virgilijus Noreika, Gintarė Skėrytė, Dainius Puišys, instrumentinis trio, kuriame grojo Povilas Jaraminas, Jaroslavas Cechanovičius, Donatas Bagurskas, bei šoko tarptautinės klasės sportinių šokių šokėjai Ainė Juozėnaitė ir Mantas Kirvelis. Koncertą vedė muzikologas Viktoras Gerulaitis.

Aušrinė Dubauskienė

Šiaulių rajonas

 

Atgal | Pirmasis puslapis | XXI amžius | Redakcija