„XXI amžiaus“ priedas apie gimtinės žmones ir darbus

2016 m. kovo 4 d., Nr. 2 (71)


PRIEDAI

žvilgsniai

pro vita

Horizontai

Sidabrinė gija

Kristus ir pasaulis

Atodangos

Abipus Nemuno

Mažam ir dideliam

Groja Raguvos kultūros centro
liaudiškos muzikos kapela „Kukalis“
Kristinos Juškienės nuotrauka

Dainuoja jungtinis
Raguvos gimnazijos choras
Kristinos Juškienės nuotraukos

RAGUVA. Vasario 16-ąją  kultūros centre stengiamasi paminėti džiugiai ir nuotaikingai. Tautiniais kostiumais pasipuošę renginio vedėjai ir iškilmingai į sceną įnešta valstybinė vėliava nuteikė iškilmingai ir šventiškai. Darniai ir vieningai suskambėjusi „Tautiška giesmė“ buvo puiki renginio pradžia visiems susirinkusiems. Šiais metais renginio programa parengta pasitelkus bendrus kultūros centro ir Raguvos gimnazijos kolektyvus. Nuo pat pirmųjų šių metų dienų gimazijos mokiniai entuziastingai repetavo naujas dainas apie Lietuvą. Pertraukų metu muzikos kabinete it bičių avilys dūzgę gimnazistai visai miestelio bendruomenei pateikė malonią staigmeną ir parodė puikų, jaunatvišką, energingą ir originalų koncertą. Beveik pusšimtis dalyvių lipo į šventinę sceną nešini įvairiausiais muzikos instrumentais. Naujos ir įdomios dainos susirinkusiems į šventę žiūrovams suteikė daug puikių emocijų ir geros nuotaikos. Prie gimnazistų prisijungė kultūros centro liaudiškos muzikos kapela „Kukalis“, į bendrą vieningą chorą sutelkusi salėje esančius miestelėnus mėgiamoms lietuviškoms dainoms.

Kultūros centro salėje eksponuota Vilniaus Mykolo Romerio universiteto profesoriaus, kraštiečio Sauliaus Nefo surengta paroda „Karinė priesaika. Istorinių lūžių laikotarpis“, skirta patizaninių kovų pradžios 70-mečiui, buvo įdomi ir naudinga. Salėje viso renginio metu ryškiomis spalvomis mirgėjo visiems žiūrovams padovanotos trispalvės vėliavėlės, mūsų šalies simbolis.

Dėkojame Raguvos gimnazijos mokiniams ir jų muzikos mokytojai Ingridai Bučinskienei, prisidėjusiems prie puikaus renginio.

Ina Kuodienė,
renginio režisierė, meno vadovė

Panevėžio rajonas

 

Atgal | Pirmasis puslapis | XXI amžius | Redakcija