Laikraštis apie katalikų gyvenimą Lietuvoje ir pasaulyje

2015 m. rugpjūčio 14 d., Nr. 15 (234)


PRIEDAI

žvilgsniai

pro vita

Horizontai

Sidabrinė gija

Kristus ir pasaulis

Atodangos

Abipus Nemuno

Vienintelis būdas laimėti karą – nekariauti

Rugpjūčio 9-ąją, sekmadienį, po vidudienio maldos popiežius Pranciškus priminė šiomis dienomis sukakusias 70-ąsias Hirosimos ir Nagasakio atominio bombardavimo metines.

Prieš 70 metų, 1945-ųjų rugpjūčio 6 ir 9 dienomis, įvyko atominiai Hirosimos ir Nagasakio bombardavimai. Ir po daugelio metų tai vis dar kelia baimę ir pasibaisėjimą ir tapo žmogaus turimos neribotos griaunamosios galios simboliu, kai iškreiptai naudojami mokslo ir technikos pasiekimai. Tai – įspėjimas žmonijai, kad ji visada atmestų karą, uždraustų atominius ir kitus masinio naikinimo ginklus. Ši liūdna sukaktis mus ragina melstis už taiką ir dėl jos darbuotis, ginti pasaulyje brolystės etiką ir taikų visų tautų sambūvį. Iš visos žemės tekyla vieningas balsas: „Ne“ karui ir smurtui, „Taip“ dialogui ir taikai. Karas visada yra pralaimėjimas. Vienintelis būdas laimėti karą – nekariauti.

Popiežius paminėjo labai įtemptą padėtį Salvadore, kur pastaraisiais mėnesiais labai pablogėjo žmonių gyvenimas dėl ekonominės krizės, labai didelių socialinių kontrastų ir išaugusio nusikalstamumo. Popiežius Pranciškus drąsino visą Salvadoro tautą saugoti vienybę ir neprarasti vilties; ragino visus melstis, kad palaimintojo Oskaro Romero šalyje vėl klestėtų teisingumas ir taika.

Vatikano radijas

 

Atgal | Pirmasis puslapis | XXI amžius | Redakcija