Laikraštis apie katalikų gyvenimą Lietuvoje ir pasaulyje

2015 m. rugsėjo 11 d., Nr. 17 (236)


PRIEDAI

žvilgsniai

pro vita

Horizontai

Sidabrinė gija

Kristus ir pasaulis

Atodangos

Abipus Nemuno

Jaunimas naujiems mokslo ir studijų metams ruošėsi atlaiduose

Šv. Mišių homiliją Šv. Kazimiero
šventovėje sako vyskupas
Linas Vodopjanovas OFM

Vėžaičių kultūros namų
salėje liudija Telšių
Vysk. V. Borisevičiaus kunigų
seminarijos rektorius
kun. Ramūnas Norkus

Rugpjūčio 26 dieną į diecezinę Šv. Kazimiero šventovę Vėžaičiuose  rinkosi jaunimas, kunigai iš daugelio Telšių vyskupijos parapijų. Kasmet tą dieną čia vyksta Šv. Kazimiero, Lietuvos jaunimo globėjo, atlaidai. Į šventę atvyko Telšių vyskupas ordinaras Jonas Boruta SJ, vyskupas augziliaras Linas Vodopjanovas OFM, dekanatų jaunimo dvasios vadai ir kiti jaunimą globojantys kunigai, jaunimas iš Pakutuvėnų stovyklos, ateitininkai, vykstantys į Kintus dalyvauti Moksleivių ateitininkų vasaros akademijoje.

Šv. Mišiose giesmėms vadovavo Diana Petrauskienė iš Platelių, į šlovinimą puikiai įsijungė jaunimas iš Tauragės parapijos. Vysk. L. Vodopjanovas OFM pamoksle kalbėjo jaunimui apie šventumą, pašvęstąjį gyvenimą. „Šventas – kitoks, bet ne koks supermenas. Popiežius Pranciškus kalbėjo, kad visi esame nuodėmingi, bet Dievas niekada nepavargsta mums atleisti. Mes išsigąstame, neišdrįstame prašyti to atleidimo. Tai yra klaida. Šventumas ir yra prašyti Dievą atleidimo. Apaštalas Petras suabejojęs pradėjo skęsti ir sušuko „Viešpatie, gelbėk!“ Visi turime norėti eiti link Viešpaties. Jis niekada neapvilia ir neapvils, leiskime, kad Viešpats mus vestų, atsiliepkime, kai jis mus kviečia, trokškime šventumo“, – įtaigiai kalbėjo vyskupas Linas OFM.

Po šv. Mišių Telšių vyskupijos jaunimo centro direktorius, Vėžaičių Šv. Kazimiero šventovės rektorius, Gargždų dekanato vicedekanas kun. Viktoras Daujotis padėkojo vyskupams, kunigams bei visiems susirinkusiems į šventovę ir pakvietė į Vėžaičių kultūros namus pietums bei artimiau pabendrauti. Kultūros namų salėje Telšių Vysk. V. Borisevičiaus kunigų seminarijos rektorius, kun. teol. lic. Ramūnas Norkus kalbėjo, bendravo su jaunimu pašaukimo tema, įdomiai papasakojo apie savo patirtus išgyvenimus pašaukimo kelyje. Jis pasidalino mintimis, kaip suprasti, kaip įsitikinti, kur labiausiai esi tinkamas, turi noro, talentų, būsi laimingas savo pasirinkime. Pašaukimas – pokalbis su Dievu. Jeigu sutampa Viešpaties ir asmens troškimai, tai žmogus bus laimingas, pasirinks teisingą gyvenimo kelią. „Malda – dialogas. Reikia kalbėtis su Dievu, reikia klausti savęs kodėl, vardan ko vienaip ar kitaip elgiuosi“, – kalbėjo seminarijos rektorius kunigas R.  Norkus, kurio liudijimas buvo ne tik nuotaikingas, bet ir turiningas.

Visi išsiskirstė linksmi, bet susimąstę.

Kazimiera Sipienė

Autorės nuotraukos

 

Atgal | Pirmasis puslapis | XXI amžius | Redakcija