Laikraštis apie katalikų gyvenimą Lietuvoje ir pasaulyje

2016 m. sausio 8 d., Nr. 1 (244)


PRIEDAI

žvilgsniai

pro vita

Horizontai

Sidabrinė gija

Kristus ir pasaulis

Atodangos

Abipus Nemuno

Gailestingumas yra vaistas, kurio visiems reikia

Popiežius Pranciškus gruodžio19-ąją audiencijoje priėmė Italijos geležinkelio bendrovės darbuotojus, pasidžiaugė įmonės socialinėmis iniciatyvomis, skirtomis padėti pagalbos reikalingiems žmonėms. Viena tokių yra benamių nakvynės namai „Don Luigi di Liegro“, įrengti Romoje centrinės geležinkelio stoties komplekse „Termini“. Popiežius tą vakarą apsilankė šiame benamių centre ir atvėrė Šventąsias artimo meilės duris.

„Prasidėję Šventieji metai pirmiausia pamoko mus ir įrėžia į mūsų širdis bei mintis, kad gailestingumas yra pirmasis ir pats tikriausias vaistas žmonėms. Kiek daug išgydo gailestingas paglostymas! Tai – vaistas, kurio visiems reikia, – sakė popiežius Pranciškus, kalbėdamas geležinkelio darbininkams. – Tai – vaistas, kuris nuolat gausiai teka iš Dievo, tačiau ir mes turime išmokti, kaip jį duoti vieni kitiems taip, kad kiekvienas galėtų pilnutinai patirti savo žmogiškumą. Būtent tai mums primena šventosios Durys, kurios šiomis dienomis buvo atvertos visose pasaulio vyskupijose. Kas jas peržengia su meile, ieškodamas atleidimo ir pasigailėjimo, bus vedamas dar dosniau aukoti ir aukotis vardan savo ir brolių išganymo. Leiskime, kad žengimas per šias dvasines duris mus taip perkeistų, kad liktume paženklinti. Leiskime Gailestingumo jubiliejui paveikti ir mus – visiems mums reikia gailestingumo, kad paskatintų atnaujinti visuomenės audinį, kad ji taptų teisingesnė ir solidaresnė, ypač dabar, šiame dalimis vykstančiame trečiajame pasauliniame kare, kurį jau patiriame“.

Komplekso „Don Luigi di Liegro“ patalpas atstatė Italijos geležinkelių bendrovė bendromis pastangomis su Romos vyskupijos „Caritas“. Popiežius Benediktas XVI kertinį naujųjų patalpų akmenį pašventino prieš penkerius metus.

 

Atgal | Pirmasis puslapis | XXI amžius | Redakcija