Laikraštis apie katalikų gyvenimą Lietuvoje ir pasaulyje

2017 m. vasario 3 d., Nr. 3 (270)


PRIEDAI

žvilgsniai

pro vita

Horizontai

Sidabrinė gija

Kristus ir pasaulis

Atodangos

Abipus Nemuno

Masinis „Žygis už gyvybę“

Plakate kritikuojama Planuotos
tėvystės organizacija, kuri daugiausia
JAV daro abortų ir prekiauja nužudytų
negimusių kūdikių kūno dalimis

Gyvybės gynimas reiškia ne tik kūdikio,
bet ir moters palaikymą

Sausio 27-ąją, penktadienį, JAV sostinėje Vašingtone šimtatūkstantinė žmonių minia susirinko paremti prašymus ginti negimusią gyvybę, atsisakyti eutanazijos ir paremti kitas iniciatyvas už gyvybę. Kasmetinio, jau 44-ojo „Žygio už gyvybę“ dalyvių prašymus parėmė popiežius Pranciškus per Vatikano valstybės sekretoriaus kardinolo Pietro Parolino (Pietro Parolin) pasiųstą sveikinimo žinią. Popiežius Pranciškus viliasi, kad „šis renginys, kuriame tiek daug amerikiečių pasisako apsiginti negalinčių mūsų brolių ir seserų vardu, paskatins sąžinių mobilizavimą už teisę į gyvybę ir paskatins priemones, kurios veiksmingai laiduotų adekvačią teisinę gyvybės apsaugą“.

„Popiežius nuoširdžiai sveikina daug tūkstančių jaunų žmonių, iš visos Amerikos susirinkusių į Vašingtono arkivyskupiją ir Arlingtono vyskupiją metiniam „Žygiui už gyvybę“. Popiežius labai dėkingas už įspūdingą liudijimą, jog kiekvieno žmogaus gyvybė yra šventa“, – parašė kardinolas, primindamas Šventojo Tėvo žodžius iš jo Posinodinio apaštališkojo paraginimo: „Žmogaus gyvybė labai vertinga, o savo motinos įsčiose augančio negimusio kūdikio teisė į gyvybę tokia neatimama, kad galimybės spręsti dėl šios gyvybės, kuri yra tikslas savyje ir niekada negali būti kito žmogaus „nuosavybė“, niekaip nevalia pateikti kaip teisės disponuoti savo kūnu“ (Amoris Laetitia. 83).

Popiežius Pranciškus nuoširdžiai suteikia savo Apaštališkąjį palaiminimą visiems „Žygio už gyvybę“ dalyviams, rašė popiežiaus Valstybės sekretorius.

JAV katalikų vyskupai „Žygio už gyvybę“ išvakarėse vadovavo Maldos vigilijai Nacionalinėje Nekaltojo Prasidėjimo šventovėje. Be kitų asmenybių, žygio dalyviams kalbą pasakė naujasis JAV viceprezidentas Maikas Pensas (Mike Pence), aukščiausio rango JAV administracijos atstovas, dalyvavęs „Žygyje už gyvybę“.

JAV viceprezidentas M. Pensas pareiškė, kad judėjimui prieš abortus atėjo „istorinis momentas“. „Gyvybė vėl nugali Amerikoje, – pareiškė viceprezidentas. – Tai matyti pagal tai, kiek daug į JAV Kongresą yra išrinkta žmonių, kurie pasisako už gyvybę“.

„Žygis už gyvybę“ yra labai svarbus. Visiems tiems, kas jame žygiuoja, pareiškiu – aš jus palaikau“, – rašė JAV prezidentas Donaldas Trampas (Donald Trump) savo „Twitter“ paskyroje. Tikimasi, kad D. Trampas pasirašys abortų apribojimo JAV įstatymus.

„Žygis už gyvybę“ kasmet vyksta tą dieną, kai JAV Aukščiausiasis teismas legalizavo abortus. Manoma, kad tai – didžiausia abortų priešininkų akcija pasaulyje.

Daugiau apie „Žygį už gyvybę“ kitą penktadienį skaitykite „XXI amžiuje“

Pagal Vatikano radiją

 

Atgal | Pirmasis puslapis | XXI amžius | Redakcija