Laikraštis apie katalikų gyvenimą Lietuvoje ir pasaulyje

2017 m. vasario 3 d., Nr. 3 (270)


PRIEDAI

žvilgsniai

pro vita

Horizontai

Sidabrinė gija

Kristus ir pasaulis

Atodangos

Abipus Nemuno

Dominikonų ordino jubiliejus su Šventuoju Tėvu

Šv. Mišiomis Laterano Šv. Jono popiežiškojoje bazilikoje Romoje buvo iškilmingai baigtas Brolių Pamokslautojų (arba Dominikonų) ordino jubiliejus, paminint 800 metų sukaktį nuo oficialaus ordino pripažinimo 1217 metais. Šioms šv. Mišioms, dalyvaujant tūkstančiams dominikonų šeimos atstovų – vienuoliams ir kunigams, vienuolėms ir pasauliečiams, atvykusiems iš viso pasaulio, – vadovavo popiežius Pranciškus.

Homilijoje Šventasis Tėvas, cituodamas dienos Evangelijos skaitinį, sakė, jog apaštalų laikais reikėjo rinktis iš dviejų priešingų scenarijų – pasaulio smalsumo „karnavalo“ ir Dievo šlovinimo gerais darbais. Praėjus dviem tūkstančiams metų, pasirinkimas panašus – subjektyvistinis reliatyvizmas, vartojimas, išskydusios, be stabilių atramų visuomenės pagundos ir Jėzaus kvietimas šlovinti Dievą gerais darbais. Šventasis Tėvas prisiminė ir kitus Jėzaus žodžius: „Jei druska praranda skonį, ji niekam nebereikalinga, nebenaudinga“. Panašiai nebenaudingi skonį praradusi Bažnyčia, kunigas, pašvęstasis ar kongregacija.

Popiežius Pranciškus sakė: „Šiandien dėkojame Tėvui už šv. Dominyko, pilno Kristaus šviesos ir druskos, darbą, atliktą prieš 800 metų, tarnaujant Evangelijai, skelbiant žodžiu ir gyvenimu, padedant daugybei vyrų ir moterų nepasiklysti pasaulio „karnavale“, padedant patiems tapti šviesa ir druska“.

Vatikano radijas

 

Atgal | Pirmasis puslapis | XXI amžius | Redakcija