Laikraštis apie katalikų gyvenimą Lietuvoje ir pasaulyje

2017 m. vasario 17 d., Nr. 4 (271)


PRIEDAI

žvilgsniai

pro vita

Horizontai

Sidabrinė gija

Kristus ir pasaulis

Atodangos

Abipus Nemuno

Šventojo Tėvo maldos intencija – „Stokojančius priimti“

Popiežius kviečia vasarį maldose atminti stokojančiuosius, ypač gyvenančius miestų paribiuose, kviečia jų neapleisti, bet svetingai priimti. Šventojo Tėvo maldos intencijos tema – „Stokojančius priimti“. Maldų intenciją pristato pats popiežius video žinioje, kuri netrukus pasirodys su titrais lietuvių kalba. Ji jau išplatinta devyniomis kalbiomis. Popiežius kalba ispaniškai, jo kalba išversta į anglų, kinų, arabų, vokiečių, olandų, prancūzų ir portugalų kalbas.

Maldos intencijos video žinioje Šventasis Tėvas sako:

Gyvename miestuose, kurie stato bokštus, prekybos centrus ir vykdo daug nekilnojamo turto sutarčių, tačiau dalį palieka apleistą pakraščiuose, paribyje.

Dėl tokios padėties labai daug gyventojų yra atmetama ir išstumiama, lieka be darbo, be prošvaisčių, be išeities.

Jų neapleiskite. Su manimi melskitės už visus, kurie patiria išbandymus, ypač vargšus, pabėgėlius ir atstumtuosius, kad jie mūsų bendruomenėse rastų svetingumą ir paguodą.

Trumpame žinios tekste popiežius Pranciškus priminė visuotinę maldos intenciją vasariui: „Už visus tuos, kurie patiria išbandymus, ypač už vargšus, pabėgėlius ir atstumtuosius, kad jie mūsų bendruomenėse rastų svetingumą ir paguodą“.

Žinioje apie maldos intencijas vasariui popiežius Pranciškus pacitavo savo mokymo tekstus apie vargšų ir marginalizuojamų asmenų situaciją miestuose, apie tai, ką kalbėjo Pasaulinių liaudies sąjūdžių susitikimo dalyviams 2014 metais Vatikane; apie gyvenimą, kuris daugeliui yra be prošvaisčių, apie tai, ką rašė apaštališkajame paraginime „Evangelii gaudium“, paskelbtame 2013 metais, apie Evangelijos skelbimą šiandieniniame pasaulyje. Šventojo Tėvo kvietimas svetingai priimti ir rūpintis vargšų, pabėgėlių ir atstumtųjų gerove yra iš jo intencijos šių metų vasariui.

Vatikano radijas primena, kad maldos apaštalavimas per video žinias, kuriose pats popiežius kas mėnesį pristato savo maldos intencijas, pradėtas tik prieš vienerius metus. Popiežiaus maldos intencijų vaizdo įrašus kuruoja Pasaulinis popiežiaus maldos tinklas. Organizacijos direktorius, jėzuitas kun. Frederikas Fornosas (Frederic Fornos) pasidžiaugė didžiuliu susidomėjimu video žiniomis pasaulyje. „Praėjus dvylikai mėnesių skaičiuojame daugiau kaip 13 milijonų Popiežiaus video žinių peržiūrų vien mūsų tinkle Vatikane. Atsižvelgiant į tai, kad dar 3200 kitų žiniasklaidos priemonių visame pasaulyje apie jas kalba, jas pristato, galutinis skaičius dar didesnis: milijonai žmonių visame pasaulyje žiūri Popiežiaus video, net ir per tokias programėles kaip „Whatsapp“, šie video prieinami visuose socialiniuose tinkluose – Youtube, Facebook, Twitter, Instagram“, – pasakė Pasaulinio Popiežiaus maldos tinklo direktorius.

Parengta pagal Vatikano radiją 

 

Atgal | Pirmasis puslapis | XXI amžius | Redakcija