Laikraštis apie katalikų gyvenimą Lietuvoje ir pasaulyje

2017 m. birželio 16 d., Nr. 12 (279)


PRIEDAI

žvilgsniai

pro vita

Horizontai

Sidabrinė gija

Kristus ir pasaulis

Atodangos

Abipus Nemuno

Gegužinės pamaldos kunigo gimtinėje

Panevėžio Alfonso Lipniūno
progimnazijos mokinių programa

Naminė duona, kunigo palaiminimas, daina, rankos paspaudimas – akimirkos gražaus susibūrimo, kuris tradiciniu jau yra tapęs ir Panevėžio Alfonso Lipniūno progimnazijai, ir Talkonių, Jurgėnų bei Pumpėnų bendruomenėms, kurios maloniai pasitinka progimnazijos mokytojus bei mokinius visiems brangioje vietoje – kunigo Alfonso Lipniūno (1905 05 12–1930 06 14–1945 03 28) gimtinėje.

Kai pavasarį visu smarkumu skleidžiasi gamta, čia, į gražų jos kampelį, paminėti Gegužinių pamaldų suvažiuoja, sueina dvi kartos: jauni, kurie klausosi ir mokosi būti aktyviais Gegužinių pamaldų dalyviais, ir vyresni, kurie tą popietę tampa jaunimui puikiais mokytojais, kai ne tik skambiais balsais gieda bažnytines giesmes, bet ir rodo, kaip visa širdimi susiliejama su malda ir kaip Dievo žodis eina iš žmogaus širdies, nes tariamas su  meile ir nuoširdumu.

Šiemet Gegužinių pamaldų popietę pradėjo progimnazijos kapelionas ir Pumpėnų parapijos klebonas kun. Domingas Avellaneda IVE, kuris pasveikino susirinkusiuosius ir pasidžiaugė, kad susibūrimas suartina, o malda priartina prie Dievo. Žodį tarė ir Panevėžio vyskupas emeritas Jonas Kauneckas. Jis priminė, kokia svarbi yra malda, nes ji padeda užmiršti rūpesčius ir problemas, kurias pasimeldęs žmogus išsprendžia geriau, nes būna Dievo sustiprintas ir nuramintas, todėl vyskupas palinkėjo nepamiršti, jog malda pirmiausia gelbėja tą, kuriam reikia pagalbos.

Progimnazijos direktorė Vilma Petrulevičienė padėkojo Talkonių, Jurgėnų bei Pumpėnų bendruomenėms už svetingumą bei galimybę ne tik gyvai pasiklausyti Gegužinių maldų, bet ir būti tos maldos dalyviais, giedoti kartu giesmes ir patirti pakylėjimo džiaugsmą bei gražaus susibūrimo džiugesį. Direktorė visos bendruomenės vardu pasveikino vyskupą emeritą su jo kunigystės 40-mečiu.

Progimnazijos mokiniai, kaip įprasta, Talkonių kaime susirinkusiems Gegužinių pamaldų dalyviams parodė kompoziciją „Sparnai“. Meninę programą pratęsė kaimo kapelos atliekamos dainos.

Atmintyje visada pasilieka tai, kas paprasta, nuoširdu ir tikra. Toks yra ir susibūrimas Talkoniuose. Jis skirtas prisiminti ne tik gražią, visą mėnesį trunkančią šventę – Gegužines pamaldas, bet ir kun. A. Lipniūną. Džiugu, kad kunigo atminimas suburia žmones bendrai, gražiai ir prasmingai veiklai.

Mokytoja Gražina Trybienė

 

Atgal | Pirmasis puslapis | XXI amžius | Redakcija