Laikraštis apie katalikų gyvenimą Lietuvoje ir pasaulyje

2017 m. spalio 27 d., Nr. 20 (287)


PRIEDAI

žvilgsniai

pro vita

Horizontai

Sidabrinė gija

Kristus ir pasaulis

Atodangos

Abipus Nemuno

Vilkaviškio vyskupijos kunigai Kaišiadoryse

Grupė Vilkaviškio vyskupijos
kunigų su vyskupais Rimantu Norvila
ir Jonu Ivanausku Kaišiadorių Katedroje

Kaišiadorių vyskupo Jono Ivanausko pakviesti spalio 10 dieną Vilkaviškio vyskupas Rimantas Norvila ir Vilkaviškio vyskupijos kunigai apsilankė Kaišiadoryse.

Susirinkimas prasidėjo Eucharistijos šventimu Kaišiadorių Katedros pal. Teofiliaus Matulionio koplyčioje. Kaišiadorių vyskupas J. Ivanauskas šv. Mišių pradžioje pasveikino Vilkaviškio vyskupijos dvasininkus, pirmuosius po beatifikacijos su savo vyskupu susirinkusius prie pal. Teofiliaus, ir pakvietė bendrai maldai, kuriai vadovavo Vilkaviškio vyskupas R. Norvila.

Homilijoje Kaišiadorių vyskupas akcentavo, kad Jėzaus žodžiai mums visuomet yra sakomi su didele Jėzaus kančios ir prisikėlimo meile. Tai nėra vien emocija, tai – Dievo malonė. Todėl mums tereikia Jėzaus prašyti, Juo pasitikėki, kad galėtume tinkamai atlikti savo kunigišką tarnystę. Savo pamąstymus vyskupas Jonas pabaigė žodžiais: „Palaimintasis Teofiliau, globok, teik malonių visiems Vilkaviškio vyskupijos kunigams, vyskupui, o per juos ir visiems tikintiesiems“.

Po šv. Mišių kunigai su ganytojais sustojo bendrai nusifotografuoti ir susirinkimą pratęsė Kaišiadorių vyskupijos pastoraciniame centre.

Pristatęs Kaišiadorių vyskupijos pastoracinį centrą ir jo veiklą, Kaišiadorių vyskupas J. Ivanauskas pakvietė į pokalbį apie pal. T. Matulionį bei pastoraciją, susijusią su Jo kultu. Vyskupas Jonas pirmiausia prisiminė palaimintojo beatifikaciją bei visus įvykius, kurie lydėjo šią didelę iškilmę, kurioje, pasak ganytojo, didžiausią darbą nuveikė pats palamintasis Teofilius. Tai buvo šventė, padovanota Lietuvai ir visiems tikintiesiems, todėl Kaišiadorių vyskupas paragino platinti pal. Teofiliaus kultą nesidalijant šventųjų ar palaimintųjų, bet suprantant, kad per juos visus veikia Dievas. Visi šventieji, pasak vyskupo, yra skirti mūsų tikėjimo kelionei, kad visus mus užtartų. Vysk. J. Ivanauskas visiems priminė, kad palaimintojo T. Matulionio minėjimas liturgijoje bus švenčiamas birželio 14 dieną. O atsisakius švęsti kasmėnesinius minėjimus, kaip yra kitose šventovėse, tikintieji yra kviečiami maldai prie palaimintojo Teofiliaus kiekvieno sekmadienio vakarą.

Po kelių skelbimų ir liudijimų kunigų piligrimystė Kaišiadoryse buvo baigta pietumis ir brolišku bendravimu prie bendro stalo Kaišiadorių vyskupijos kurijoje.

Baigiantis susirinkimui Kaišiadorių vyskupas padėkojo visiems susirinkusiems kunigams ir įteikė dovanų po knygą ir paveikslėlį su pal. T. Matulionio kanoniniu atvaizdu.

Kun. Linas Baltrušaitis

 

Atgal | Pirmasis puslapis | XXI amžius | Redakcija