Laikraštis apie katalikų gyvenimą Lietuvoje ir pasaulyje

2017 m. spalio 27 d., Nr. 20 (287)


PRIEDAI

žvilgsniai

pro vita

Horizontai

Sidabrinė gija

Kristus ir pasaulis

Atodangos

Abipus Nemuno

Popiežiaus auka ir malda už Meksiką bei Karibų salų gyventojus

Popiežiaus Pranciškaus malda už Meksikoje ir Karibų salose nukentėjusius nuo stichinių nelaimių palydi socialinio tinko „Instagram“ paskyroje patalpintą nuotrauką, kurioje jis per bendrąją audienciją rugsėjo 20 dieną žvelgia į meksikiečių maldininkų jam į Vatikaną atvežtą Gvadalupės Marijos atvaizdą. Tos pačios audiencijos metu Šventasis Tėvas kalbėjo apie savo artumą ir maldą meksikiečiams, nukentėjusiems nuo stipraus žemės drebėjimo. „Instagram“ paskyroje skelbiamoje Popiežiaus maldoje, išverstoje į kelias kalbas, minimi ir stiprių uraganų nuniokotų Karibų salų gyventojai. Popiežius šiomis dienomis įgaliojo Tarnavimo integraliai žmogaus pažangai dikasteriją paskirti piniginę paramą nukentėjusiems Meksikoje nuo žemės drebėjimo.

Kaip sakoma Dikasterijos komunikate, po baisaus žemės drebėjimo, kuris ypač stipriai smogė Meksikai ir pagal oficialius, tačiau negalutinius duomenis pareikalavo bent 250 žmonių aukų ir padarė milžiniškus materialinius nuostolius, popiežius Pranciškus nutarė pasiųsti 150 000 dolerių auką žmonių gelbėjimo veiksmams skubios paramos teikimo fazėje.

Tarnavimo integraliai žmogaus pažangai dikasterija pažymėjo, kad minėta suma, tarpininkaujant Apaštališkajai nunciatūrai Meksikoje, bus padalinta nuo stichinės nelaimės labiausiai nuniokotoms vyskupijoms ir paramos projektams. Tai – tiesioginė Popiežiaus per bendrąją audienciją išsakyto dvasinio artumo ir tėviško padrąsinimo nukentėjusiems išraiška.

Popiežius šiuo įnašu prisideda prie visos Katalikų Bažnyčios pagalbos veiksmų, kurių ėmėsi daugelis vyskupų konferencijų ir karitatyvinių organizacijų.

Vatikano radijas

 

Atgal | Pirmasis puslapis | XXI amžius | Redakcija