Laikraštis apie katalikų gyvenimą Lietuvoje ir pasaulyje

2018 m. sausio 19 d., Nr. 2 (293)


PRIEDAI

žvilgsniai

pro vita

Horizontai

Sidabrinė gija

Kristus ir pasaulis

Atodangos

Abipus Nemuno

Atgaivinkime susitikimą su Jėzumi

Antrąjį sausio sekmadienį minėta Pasaulinė migrantų ir pabėgėlių diena. Popiežius Pranciškus vidudienio maldos susitikime su maldininkais priminė tos dienos homilijoje pakartotus Pasaulinės migrantų ir pabėgėlių dienos žinios žodžius, jog „ateivis, pasibeldžiantis į mūsų duris, yra galimybė susitikti su Jėzumi Kristumi, kuris tapatinasi su priimtais ar atstumtais kiekvienos epochos ateiviais“ (plg. Mt 25, 35. 43). Šventasis Tėvas pridūrė: „Šiuo atžvilgiu trokštu dar kartą patvirtinti, kad mūsų bendrą atsaką galima išreikšti keturiais veiksmažodžiais, grįstais Bažnyčios mokymo principais: priimti, apsaugoti, skatinti ir integruoti“. Kiekvienas pašauktas eiti tikėjimo keliu. Pagrindines tikėjimo kelio savybes nurodo Evangelija. Neužtenka susikurti Dievo įvaizdį, paremtą nuogirdomis. Reikia išeiti ieškoti dieviškojo Mokytojo ir nueiti ten, kur Jis gyvena. Dviejų mokinių prašymas Jėzui „Kur gyveni?“ turi gilią dvasinę prasmę. Jis išreiškia troškimą žinoti, kur gyvena Mokytojas, kad būtų galima būti su juo. Tikėjimo gyvenimas pasižymi troškimu būti su Viešpačiu, o tai reiškia nenutrūkstantį ieškojimą vietos, kurioje Jis gyvena. Todėl esame pašaukti įveikti įprastinį ir savaime suprantamą religingumą, atgaivinant susitikimą su Jėzumi maldoje, Dievo Žodžio meditacijoje ir sakramentų priėmimu, kad galėtume būti su Juo, kad Jo pagalbos ir malonės dėka atneštume vaisių. Esame pašaukti eiti tikėjimo keliu – ieškoti Jėzaus, susitikti Jėzų, sekti Jėzumi, sakė popiežius.

105-ąjį kartą Pasaulinė migrantų ir pabėgėlių diena bus minima 2019 metų rugsėjo 8 dieną, antrąjį rugsėjo sekmadienį. Iki šiol Pasaulinė migrantų ir pabėgėlių diena kasmet buvo minima antrąjį sausio sekmadienį. Popiežius Pranciškus paaiškino, kad tokį sprendimą nulėmė pastoracinės priežastys.

Popiežius Pranciškus sausio 13-osios vakarą išvyko į Čilę ir Peru. Išvakarėse jis buvo nuvykęs į Didžiąją Marijos baziliką pasimelsti prie garsiojo Dievo gimdytojos paveikslo „Salus Populi Romani“ ir patikėjo Švč. Mergelei Marijai savo aštuonių dienų apaštališkąją kelionę. Išsamiau apie ją rašysime kitame numeryje.

Vatikano radijas

 

Atgal | Pirmasis puslapis | XXI amžius | Redakcija