Laikraštis apie katalikų gyvenimą Lietuvoje ir pasaulyje

2018 m. sausio 19 d., Nr. 2 (293)


PRIEDAI

žvilgsniai

pro vita

Horizontai

Sidabrinė gija

Kristus ir pasaulis

Atodangos

Abipus Nemuno

Kunigų šventimai

Iš kairės: mons. Augustinas
Paulauskas, kun. Emilis Vasiliauskas,
arkiv. Lionginas Virbalas,
kun. Vincentas Lizdenis
ir arkiv. Sigitas Tamkevičius SJ

Sausio 6-ąją Kauno Arkikatedroje Bazilikoje Kauno arkivyskupas metropolitas Lionginas Virbalas kunigystės šventimus suteikė dviem diakonams – Vincentui Lizdeniui ir Emiliui Vasiliauskui. 2017 m. birželio 11 d. toje pat Arkikatedroje jie buvo įšventinti diakonais ir iki šiol tarnavo Raudondvario bei Pal. Jurgio Matulaičio parapijose. Šv. Mišias aukojo Kauno arkivyskupas L. Virbalas SJ, koncelebravo arkivyskupas emeritas Sigitas Tamkevičius SJ, Kauno kunigų seminarijos rektorius mons. Aurelijus Žukauskas bei kiti Kauno arkivyskupijos bei kitų Lietuvos vyskupijų kunigai. Homilijoje Kauno arkivyskupas, kreipdamasis į šventinamuosius Emilį ir Vincentą, akcentavo, kad kunigystė nėra išskirtinė padėtis visuomenėje ar atstovavimas kokiai nors nuomonei, bet pirmiausia ėjimas su Kristumi ir žmonių laimėjimas Kristui, o ne sau. Kunigystė – ne trumpalaikė ar ilgalaikė savanorystė, bet viso gyvenimo kelionė.

Kunigystės šventimai Kauno arkivyskupijoje – ypatingas įvykis, nes jau kelerius metus nebuvo šventimų, todėl jų ypatingai laukta.

Po šv. Mišių gausus būrys tikinčiųjų dalyvavo Kauno arkivyskupijos salėje surengtoje agapėje. Visi norintieji galėjo asmeniškai pasveikinti ką tik įšventintuosius kunigus.

Diakonų šventimai

Gruodžio 8 dieną, per Švč. Mergelės Marijos Nekaltojo Prasidėjimo iškilmes, Marijampolėje, Šv. arkangelo Mykolo Bazilikoje, Vilkaviškio vyskupas Rimantas Norvila diakonystės šventimus suteikė Giedriui Bakūnui MIC.

Gruodžio 26 dieną Šiaulių Katedroje Šiaulių vyskupas Eugenijus Bartulis suteikė diakono šventimus Raimundui Šnapščiui.

Pagal Seminarija.lt, Kks.lcn.lt

 

Atgal | Pirmasis puslapis | XXI amžius | Redakcija