Laikraštis apie katalikų gyvenimą Lietuvoje ir pasaulyje

2018 m. sausio 19 d., Nr. 2 (293)


PRIEDAI

žvilgsniai

pro vita

Horizontai

Sidabrinė gija

Kristus ir pasaulis

Atodangos

Abipus Nemuno

Vilniaus arkivyskupijoje įsteigti du pastoraciniai regionai

Sausio 9 dieną Vilniaus arkivyskupijoje įsteigti du pastoraciniai regionai ir jų veiklą koordinuoti paskirti vyskupai augziliarai. Vilniaus arkivyskupas metropolitas Gintaras Grušas tokį sprendimą priėmė siekdamas geriau pasirūpinti vyskupijoje esančiais tikinčiaisiais ir visais žmonėmis, padėti kunigams atlikti savo tarnystę.

Arkivyskupas paskyrė vyskupą augziliarą Darių Trijonį Vilniaus vyskupo vikaru koordinuoti sielovadinę veiklą Vilniaus arkivyskupijos Šiauriniame pastoraciniame regione. Į jį įeina Ignalinos, Kalvarijų, Švenčionių, Vilniaus II dekanatų teritorijos.

Vyskupui Arūnui Poniškaičiui paliktos ankstesnės generalvikaro ir kitos pareigos, pavesta koordinuoti sielovadinę veiklą Vilniaus arkivyskupijos Pietiniame pastoraciniame regione. Į jį įeina Naujosios Vilnios, Šalčininkų, Trakų, Varėnos, Vilniaus I dekanatų teritorijos.

Arkivyskupas dekrete dėl suskirstymo regionais rašo: „Pavedu Vilniaus arkivyskupiją Švč. Mergelės Marijos, Lietuvos Globėjos, globai ir užtarimui, kad šis naujas teritorinis suskirstymas prisidėtų prie dar geresnio sielovadinio bendradarbiavimo ir užtikrintų vis didesnį Bažnyčios artumą tikintiesiems jų dvasiniuose poreikiuose“.

Vilniaus arkivyskupijoje veikia 95 parapijos, suskirstytos į 9 dekanatus. Sausio 9-osios dekretu arkivyskupas sugrupuoja dekanatus (jiems priklausančias parapijas ir rektoratus) į Šiaurinį ir Pietinį pastoracinius regionus. Tai yra Katalikų Bažnyčioje įprasta praktika, taikoma esant didesnėms vyskupijoms, kurios turi po kelis vyskupus augziliarus.

Pagal Vilnensis.lt

 

Atgal | Pirmasis puslapis | XXI amžius | Redakcija