Laikraštis apie katalikų gyvenimą Lietuvoje ir pasaulyje

2018 m. balandžio 20 d., Nr. 8 (299)


PRIEDAI

žvilgsniai

pro vita

Horizontai

Sidabrinė gija

Kristus ir pasaulis

Atodangos

Abipus Nemuno

Konge nužudytas dar vienas kunigas

Iš Afrikos, iš Kongo Demokratinės Respublikos, vėl atėjo žinia apie kunigo nužudymą. Žudiko auka tapo Kitchangos parapijos klebonas kun. Etjenas Nsengiuvna. Jis kartu su parapijos vikaru kun. Emanueliu Kapitula lankėsi vienoje vietovėje, aukojo šv. Mišias, o po to su žmonėmis kartu valgė. Būtent tada pasirodė ginkluotas vyras, kuris jį pašovė.

Šis epizodas įvyko Šiaurės Kivu rajone, kuriame, deja, žmonių žūtys, pagrobimai, plėšimai yra beveik kasdienybė. Vyriausybinių pajėgų ir teisėsaugos kontrolė yra labai menka, teritorijoje klajoja daug sukarintų grupuočių, sukilėlių, gaujų.

Tame pat Šiaurės Kivu rajone Velykų sekmadienį buvo pagrobtas Karambi parapijos klebonas kun. Celestinas Ngango. Jo pagrobėjai paprašė 50 000 dolerių išpirkos. Tačiau po kelių dienų, balandžio 5-ąją, vieno kaimelio gyventojai jį atrado paliktą, surištomis rankomis, užrištomis akimis.

Nuo šių metų pradžios, per šimtą dienų, smurtine mirtimi mirė jau devyni kunigai: beveik po vieną kas dešimt dienų. Afrikoje žuvo trys, Amerikos kontinente keturi, po vieną Indijoje ir Vokietijoje.

Vatikano radijas

 

Atgal | Pirmasis puslapis | XXI amžius | Redakcija