"XXI amžiaus" priedas apie pasaulio krikščionis, 2003 rugsėjis, Nr.7 (16)

PRIEDAI

Artėjant popiežiaus Jono Pauliaus II
pontifikato 25-mečiui

Atostogaujantis popiežius Jonas Paulius
II per visuotinę audienciją
laimina jaunas lenkaites
tradicine tautiška apranga

EPA-ELTA nuotrauka

Po kelionės į Slovakiją Jonas Paulius II dar trumpam grįžo į vasaros rezidenciją Kastelgandolfe, o gyventi į Vatikaną persikels tik pačioje rugsėjo pabaigoje.

Spalio pradžioje, jau grįžęs į Vatikaną, Šventasis Tėvas iškilmingai skelbs tris naujus šventuosius. Spalio 5-osios, sekmadienio, rytą Jonas Paulius II Vatikano Šv. Petro aikštėje aukos šv. Mišias, kurių metu bus kanonizuoti trys garsūs misionieriai – XIX amžiuje gyvenęs italas vyskupas Danielis Kombonis, įkūręs labai veiklias Afrikos misionierių vyrų ir moterų vienuolines kongregacijas, kurių nariai, pagal įkūrėjo pavardę, vadinami komboniečiais, taip pat Dievo Žodžio kongregacijos, Verbitų, įkūrėjas kunigas Arnoldas Jansenas ir šiai ongregacijai priklausęs Kinijos misionierius kunigas Jozefas Frainademetzas.
Spalio 7-ąją numatyta trumpa Popiežiaus apaštalinė kelionė į Italijos pietuose esančios Pompėjos Marijos Rožinio Karalienės šventovę. Tai bus Rožinio metų piligrimystė į Italijoje ir už jos ribų plačiai žinomą šventovę, dedikuotą būtent Rožinio Mergelei Marijai.

Spalio 16-ąją sukanka 25 metai nuo popiežiaus Jono Pauliaus II išrinkimo. Tokių jubiliejų visoje Bažnyčios istorijoje būta iš tiesų labai mažai. Be pirmojo, paties Kristaus paskirto Bažnyčios ganytojo apaštalo Petro, kuris taip pat buvo pirmasis Romos vyskupas, per visą Bažnyčios istoriją iki Jono Pauliaus II tik du popiežiai šventė pontifikato sidabrinį jubiliejų – Pijus IX, valdęs Bažnyčią trisdešimt vienerius su puse metų, ir Leonas XIII, kurio pontifikatas truko dvidešimt penkerius su puse metų. 25 metų sukakties nuo išrinkimo dieną, spalio 16-ąją, popiežius Jonas Paulius II susitiks su visais kardinolais ir viso pasaulio vyskupų konferencijų pirmininkais. Jubiliejinės audiencijos ir susitikimai su maldininkais vyks ir kitomis dienomis, o spalio 19-ąją, sekmadienį, Popiežius aukos padėkos už savo pontifikatą šv. Mišias, kurių metu bus skelbiama palaimintąja garsioji artimo meilės apaštalė Kalkutos Motina Teresė.

Pagal VR

Atgal | Pirmasis puslapis | XXI amžius | Redakcija