„XXI amžiaus“ priedas apie gyvybės apsaugą Nr.3 (112)

2010 m. kovo 19 d.


PRIEDAI

Abipus Nemuno

Kristus ir pasaulis

žvilgsniai

pro vita

Sidabrinė gija

Horizontai

Atodangos


 

Dėl gėjų eitynių

Mes, grupė druskininkiečių, gyvenančių pagal krikščioniškos moralės principus, kreipiamės į geros valios žmones. Šių metų gegužę, kai Lietuvoje švęsime Dievo Motinos Švč. Mergelės Marijos garbinimo mėnesį, į mūsų sostinę iš įvairių pasaulio šalių rinksis gėjai bei lesbietės ir organizuos masines eitynes Vilniaus gatvėmis? Tačiau ar mes, laisvos, daug vargo bei kančių patyrusios Tėvynės piliečiai, galime abejingai tylėti ir leisti, kad seksualinių mažumų atstovai viešai demonstruotų savo netradicinę orientaciją? Mes, druskininkiečiai, visa tai suvokiame kaip dvasinį bei moralinį mūsų vaikų ir anūkų žalojimą bei genocidą, pasityčiojimą iš mūsų dorų piliečių! Šios savitai nelaimingos grupės žmonių mes nesmerkiame, bet jokiu būdu nenorime leisti, kad jie atvirai skatintų jaunimą palaidumui bei ištvirkavimui! Tegu sau jie iškylauja ir pramogauja ten, kur tai yra toleruojama.

Ypač skaudu, kad mūsų tautoje atsiranda politikų, ne tik palaikančių, bet ir propaguojančių šias liguistas  ir žalingas tendencijas, remiančių tokius planus. Mus labai papiktino socialdemokratų atstovės Seime, prof. Aušrinės Marijos Pavilionienės išreikšta pozicija vienoje televizijos laidoje. Toje laidoje ji atvirai ir ciniškai tyčiojosi iš Lietuvos žmonių, kurie nepritaria jai, kad gėjai yra „tautos žiedas“ ir ateitis. Prieštaraujančiuosius tokiai jos pozicijai išvadino bukapročiais, kvailiais. Tiesiog šventvagiškai nuskambėjo jos žodžiai – „Juk mes esame Dievo vaikai ir turime sielas“... Po tokių žodžių taip ir norisi paklausti draugponės profesorės: „Jei jau prabilote apie Dievą ir save laikote mokslininke, ar pastebite koks harmoningas ir nuostabus tas Gamtos pasaulis, sutvertas Dievo? Juk jame dominuoja tik vyriška ir moteriška giminė, be kurios neįmanoma planetos egzistencija!“

Prof. A. M. Pavilionienė teigė, jog jos ginamieji gėjai bei lesbietės yra pilnaverčiai žmonės. Tačiau apie žmogiškąją priedermę ir kokia žmogaus misija yra šiame gyvenime – ji nė žodžiu neužsiminė. O juk esminis žmogaus pašaukimas pagal Dievo valią yra pratęsti žmonių giminę. Bet kaip ją pratęs gėjai, beje, siekiantys įsivaikinti ir auginti vaikus savo „netradicinėse šeimose“? Šventajame Rašte rašoma: „Medis, kuris neduoda vaisių, bus iškirstas ir sudegintas“... A. M. Pavilionienė tvirtina, kad gėjai taip pat yra žmonės ir turi tokias pačias teises. Kaip žinia, žmogus yra tautos ląstelė. Iš sveikųjų ląstelių mūsų organizmas stiprėja, auga ir dauginasi. Bet yra ir kitos ląstelės, vadinamos vėžinėmis, – jos nestato, neaugina, o naikina tai, kas gerųjų ląstelių sukurta!

Gerb. Profesore, Jūs aktyviai reikalaujate visuotinio gėjų teisių pripažinimo ir lygiaverčio statuso, bet juk visuomenėje egzistuoja ir pedofilai, narkomanai, nekrofilai, sadomazohistai ir dar kitokie, taigi, ir pastarieji gali reikalauti tokių pat teisių. Ir eiliniam žmogui aišku, kad homoseksualumo orientacija yra nesveika. Pažvelkite į gamtą ir raskite bent vieną atvejį gyvūnijos pasaulyje? Suprantama, gyvūnai kur kas griežčiau laikosi prigimtinių dėsnių nei mes, žmonės, vadinamieji homo sapiens...

Norime išreikšti viltį, kad mūsų sostinės vadovas V. Navickas ras būdų ištaisyti savo skubotai priimtą sprendimą ir atšauks leidimą gėjams bei lesbietėms rengti mitingą. Dar kartą primename Lietuvos geros valios žmonėms, kad rašytų atvirus laiškus šalies Prezidentei, Seimui ir išreikštų savo pilietinę poziciją. Viliamės, kad reikli Prezidentė mus supras ir palaikys.

Jonas Stepkovičius, Gedimino ordino kavalierius, Lietuvos Laisvės kovų dalyvių sąjungos pirmininkės pavaduotojas; Genovaitė Čiurlionienė; Marija Daugėlavičienė, Marijona ir Petras Pranarauskai, Juozas Pūtys, Danutė Pūtienė, Stasė Pūtienė, Danutė Kalantienė, Janina Žilionienė, Danutė ir Boleslovas Makniai, Agota ir Juozas Trainavičiai, Česlova ir Antanas Lazauskai, Povilas Sakalauskas, Albinas Krivonis, Romualda Volungevičienė, Irena Smalinkienė, Jekaterina ir Vytautas Baliai, Marija Valentukevičienė, Rima Galdauskaitė, Albina Vaškevičienė, Julija Jaskelevičienė, Zenon Žukowskij, Alina Gružauskienė, Robertas Žukovskis, Marijona Žabovska, Marijona Stepkovičienė, Eugenija Sidaravičiūtė, Ona Kalpokienė, Antanas Levulis, Elena Jankauskaitė, Joana Vaitulionienė, Albinas Žukauskas ir kt.

 

Atgal | Pirmasis puslapis | XXI amžius | Redakcija