„XXI amžiaus“ priedas apie gyvybės apsaugą Nr.4 (285)

2016 m. balandžio 15 d.


PRIEDAI

žvilgsniai

pro vita

Horizontai

Sidabrinė gija

Kristus ir pasaulis

Atodangos

Abipus Nemuno


 

Mums rašo

Kaip aš įveikiau auglį

Noriu pasidalinti asmenine patirtimi, kaip įveikiau savo auglį (naviką).

Vaikystėje esu du kartus susimušęs galvą. Kartą dviračiu apvirtęs trumpam netekau sąmonės po dešiniojo smilkinio sutrenkimo. Tiems žmonėms, kurie anksčiau yra turėję galvos sumušimų ir įvairių traumų, tai sukelia piktybinį arba nepiktybinį auglį (naviką), kadangi po galvos traumų yra pažeidžiamos ir nutraukiamos kraujagyslės, todėl iš jų kraujas periodiškai išsilieja į smegenis, kreša, taip vystosi navikas.

Kad turiu naviką, patvirtina ne tik periodiškai skaudanti galva sumušimo vietoje, bet ir kraujo tyrimas, kai yra nustatytas TPS – specifinis navikų polipeptido antigenas 42 U/L, nors jis yra normalus (jos yra nuo 0 iki 80 U/L), tačiau vis tiek trukdo pilnavertiškai gyventi, vis mąstant, kad sutrenkimų vietose po tam tikro laiko išsivystys piktybinis navikas.

Neužtenka vien žinoti naviko susidarymo priežasties, dar reikia žinoti, kaip galima jį įveikti be vaistų ir operacijų valgant tam tikrą maistą:

1. Kietai virtas arba kietai keptas vištos kiaušinis yra ne tik žmogaus kraujagyslių valiklis ir stabilizuoja kraujo spaudimo stabilizatorius (nėra insulto ar infarkto grėsmės). Vištos kiaušinyje esantys maisto mineralai iš visų galvos ertmių išvalo kraujo krešulius. Jie yra pašalinami pro nosį. Todėl anksčiau periodiškai į nosinę man patekdavo tam tikras kiekis kraujo ir kraujo krešulių. Nesuprasdavau to priežasties, o gydytojai diagnozavo sinusitą ir jį operavo, pro nosį su vandeniu iššvirkšdami kraujo krešulius, susidariusius galvos sumušimo vietose. Tai buvo matyti mano galvos rentgeno nuotraukoje.

2. Minkštai virtas arba minkštai keptas vištos kiaušinis, jo skystas ir lipnus trynys kraujagyslėms yra statybinė medžiaga – glaistas, kuris galvoje ir visame kūne užaklina, užlipdo įvairių traumų metu pažeistas ir nutrauktas kraujagysles, neleidžia kraujui patekti į kūną ir jį teršti, sudaryti navikams ir sukelti kitas infekcines kraujo ligas.

Tuo atveju, jeigu žmonės valgo tik kietai virtus arba kietai keptus vištos kiaušinius, pro galvoje po traumų pažeistas atviras kraujagysles kraujas patenka į galvą ir išteka iš nosies be jokios priežasties. Taip yra todėl, kad kietai virto vištos kiaušinio mineralai praplečia kraujagysles, jas valo ir tada, nesant organizme minkštai virto arba minkštai kepto vištos kiaušinio trynio mineralų, pažeistos kraujagyslės visada tampa atviros, pro jas išbėga kraujas. Šiais atvejais sutrenktas galvos vietas skauda, nes praplėstos galvos kraujagyslės jautriai reaguoja į įvairias elektromagnetines bangas, pavyzdžiui, į televizoriaus, radijo, mikrobangų krosnelės, mobilaus interneto ar mobilaus telefono veikimą.

Toks gydymosi būdas padeda ir tiems žmonėms, kurių kraujagyslės po įvairių traumų yra pažeistos ne tik galvoje, bet ir visame kūne. Dėl atvirų kraujagyslių išvengiama įvairių infekcinių kraujo ligų.

Nacionalinio vėžio instituto duomenimis, nuo 1978 iki 2012 metų Lietuvoje buvo užregistruota iš viso 430 999 piktybiniai navikai žmonėms.

Tomas Gulbinas

Mažeikiai

 

Atgal | Pirmasis puslapis | XXI amžius | Redakcija