„XXI amžiaus“ priedas pagyvenusiems žmonėms, 2010 m. kovo 26 d., Nr. 2 (34)

PRIEDAI

Abipus Nemuno

Kristus ir pasaulis

žvilgsniai

pro vita

Sidabrinė gija

Horizontai

Atodangos

Projektą „Gimtasis kraštas:  
įvykiai ir įspūdžiai“ remia:  

  

 

Laikas ir žmonės

Knygelė vaikaičiui

Gintarė Martinaitienė

Danutės Batisienės vaikaitis
Domantas padėjo pristatyti
pirmąją močiutės knygelę

Vasario 12-ąją Šakių viešosios bibliotekos salėje pristatyta Danutės Batisienės knygelė vaikams „Balų veidrodėliai“. Vaikaičiui skirtą pirmąją autorės knygelę sutiko gausus būrys mokinukų, dainomis sveikino gitaristai, literatai. D. Batisienė pasakojo, kad kai jos vaikaitis pirmokėlis Domantas Milius buvo mažas, prieš miegą jam ne pasakas sekdavo, o iš galvos įvairiausius eilėraštukus rimuodavo. Vėliau Domantas pradėjo klausinėti, kodėl močiutė pakeičia tai vieną, tai kitą žodį. Taip kilo mintis spontaniškai gimusius eilėraštukus užsirašyti. Juos išleisti, kaip pasakojo D. Batisienė, paskatino kita „Lygumų šaltinio“ literatė Regina Klimaitienė. Taip ir gimė pirmoji knygelė vaikams „Balų veidrodėliai“, kurią iliustracijomis papuošė Domanto mama Ramunė.

Pats Domantas, nors ir nedrąsiai, knygelės pristatymo proga susirinkusiems padeklamavo vieną mėgstamiausių eilėraštukų apie šikšnosparnį, linkėdamas močiutei sveikatos, laimės bei išleisti dar ne vieną knygelę. Ne vienas literatas naująją „Lygumų šaltinio“ narę D. Batisienę sveikino su puikiu debiutu bei linkėjo ir toliau sėkmingai kurti. „Tuo labiau,  kad kurti vaikams yra gana sunku“, – pastebėjimais dalijosi literatė Janina Marcinkevičienė, linkėdama kolegei kūrybinės ugnelės. Autorė susirinkusiems padeklamavo ir tokių eilėraščių, kurių išleistoje knygelėje nėra.

Susirinkusiuosius į knygelės pristatymą gitaros skambesiu bei dainomis sveikino Rūta Grinevičiūtė ir jos mokytojas Arūnas Danielius. D. Batisienės sukurtą lopšinę vaikučiams sudainavo Violeta Simonavičienė. Vaikų literatūros skyriaus „Varliuko šokliuko“ klubo nariai deklamavo labiausiai patikusius autorės eilėraštukus.

Šakiai
Dariaus Pavalkio nuotraukos

 

Atgal | Pirmasis puslapis | XXI amžius | Redakcija