„XXI amžiaus“ priedas pagyvenusiems žmonėms, 2011 m. birželio 3 d., Nr. 3 (41)

PRIEDAI

Abipus Nemuno

Kristus ir pasaulis

žvilgsniai

pro vita

Sidabrinė gija

Horizontai

Atodangos

Ilgą gyvenimą nugyvenusi

Gintarė Martinaitienė

Šimtametė Elena Matijošaitienė
sulaukė valdžios sveikinimų
Dariaus Pavalkio nuotrauka

Gegužės 14 dieną savo šimtmetį šventė Elena Matijošaitienė. Garbaus jubiliejaus išvakarėse valdžios sveikinimų sulaukusi jubiliatė juokavo, kad tikrasis gimtadienis dar už dienos, todėl negali pasakyti, kaip jaučiasi šimtamečiai.

Elena Matijošaitienė gimė, užaugo ir iki šiol gyvena Barzdų seniūnijoje. Kartu su vyru, kuris amžinybėn iškeliavo prieš 21 metus, užaugino dukrą Zuzaną ir sūnų Vytautą, sulaukė šešių anūkų. Dukra įsikūrusi Marijampolėje, o senolė gyvena su sūnumi – marti mirė prieš keletą metų. Guvumo bei sveikatos jubiliatei tikriausiai pavydėtų daugelis. Neseniai ji ir valgyti gamino, o laikraščius be akinių skaito lig šiol. Tiek pati jubiliatė, tiek jos sūnus pripažino, kad garbaus jubiliejaus nelabai tikėjosi sulaukti, bet kad Dievas jau taip lėmė, – labai smagu. Be to, ir Elenos vyras mirė sulaukęs 87-erių – tad ji ne viena ilgaamžė. Kad ir kokio gražaus amžiaus E. Matijošaitienė sulaukė, ilgą gyvenimą nugyveno, puikuotis ar tik pasidžiaugti skiriamu dėmesiu – ne jai. Vos prisėdus prie stalo tuoj nuo pečių nusimetė jubiliejinę juostą, o supratus, kad fotografija bus įdėta ir į laikraštį, tuoj atrėžė, kad visai nereikia čia jos fotografuoti. „O kam? Visai nenoriu aš į laikraštį papulti“, – tikino jubiliatė.

Garbaus jubiliejaus proga šimtametę sveikino seniūnas Remigijus Naujokaitis, meras Juozas Bertašius, Socialinės paramos skyriaus vedėja Leonora Pocevičiūtė, Barzdų bendruomenės moterys, Šakių „Sodros“ vyr. specialistė pensijoms Valė Matusevičienė.

Šakių rajonas

 

Atgal | Pirmasis puslapis | XXI amžius | Redakcija