"XXI amžiaus" priedas jaunimui, 2003 m. kovo 21 d., Nr. 3 (40)

PRIEDAI









Tvirtas tikėjimas padeda gyvenime

Giedrė mėgsta skaityti psichologinę ir religinę literatūrą

Reginos MACKELIENĖS nuotrauka

Ukmergės ,,Šilo“ vidurinės mokyklos dešimtokė Giedrė Mickutė gyvenime vadovaujasi tvirtais moraliniais principais, lanko bažnyčią, aktyviai dalyvauja savo parapijos veikloje ir stropiai mokosi. Kaip pasakojo Giedrė, ji gerai mena tuos laikus, kai tėvai, o ypač mama, ją paragindavo eiti į bažnyčią, o dabar ji pati stačia galva pasinėrė į parapijos veiklą, vyksta į seminarus, kuriuos organizuoja Kauno arkivyskupijos Jaunimo centras, vadovauja naujai sukurtam Ukmergės Švč.Trejybės bažnyčios ansambliukui, skaito psichologinę ir religinę literatūrą.

Mama ragindavo nueiti į bažnyčią

G.Mickutė pasakoja, jog užaugo tikinčiųjų šeimoje. Mama dirba vaikų darželyje, tėtis - Ukmergės AB ,,Vienybė“ tekintoju. Mergina šeimoje tarp keturių brolių - vyriausia. Ji dėkinga tėvams, kurie davė tvirtus tikėjimo pagrindus. Giedrė prisimena, jog nuo mažens lankydavo bažnyčią, tačiau į ją eidavo daugiau mamos raginama. O prieš metus įvyko atsivertimas - atsirado noras žengti tikėjimo keliu. Visi merginos broliai, išskyrus pusantrų metų pagranduką, lanko bažnyčią ir patarnauja šv. Mišių metu.
G.Mickutė dėkinga savo parapijos klebonui kun. Petrui Purliui, kuris visuomet, gavęs Kauno arkivyskupijos Jaunimo centro kvietimą, informuoja ją apie ten vykstančius renginius ir finansuoja kelionę. Pasak Giedrės, seminarai vyksta tris kartus per metus - rudenį vyksta pasirengimas Adventui, žiemą - pasirengimas Gavėnios laikotarpiui, pavasarį - susirenka vadovai, kurie nori geriau pasirengti jaunimo vasaros stovykloms. Iš savos parapijos į seminarus kartu su Giedre vyksta Svajūnas bei kitos parapijos skautų atstovai. Į užsiėmimus suvažiuoja tikintys jaunuoliai, su kuriais smagu pabendrauti, išmokstama naujų giesmių. Mergina prisipažįsta, jog per šias išvykas išmoko groti gitara.

Negausus ukmergiškių būrelis

Mergina pasakoja, jog Ukmergėje nėra oficialaus jaunimo centro, tačiau bendraminčiai kiekvieną sekmadienį, po sumos, Švč.Trejybės bažnyčioje susitinka jaunimo kambarėlyje. Giedrė teigia, jog jaunimo būrelis nėra didelis, susirenka jaunuoliai nuo 10 iki 20 metų amžiaus. Šiam būreliui talkina vadovė, tikybos mokytoja Vida Tuškevičienė. Jaunimas savo susibūrimą pradeda maldomis, pabendrauja, rengia įvairius montažus šventėms, puošia bažnyčią. Pašnekovė tikino, jog visi vadovaujasi klebono kun. P.Purlio išsakytomis mintimis, kad kiekvienas į bažnyčios būrelį turėtų atsivesti po draugą, tuomet ir gretos bus gausesnės. Tačiau ne visi pakviesti draugai mielai įsitraukia į senbuvių būrį.
Mergina džiaugiasi, jog prieš keletą savaičių jai pavyko suburti bažnyčioje jaunimo ansambliuką. Ji pati groja gitara ir moko giesmių. Švč. Trejybės bažnyčios ansambliukas gieda trečiadieniais ir penktadieniais nuo 18 val.
Giedrė daug puikių įspūdžių patyrė Prancūzijoje, Taizė vienuolyne, o savo išgyvenimais ji pasidalijo su savo bendraminčiais.

Daug dėmesio skiria mokslui

Moksleivė žavisi psichologinio ir religinio turinio literatūra. Pasak Giedrės, prie knygų ji prisėdo būdama penkerių ir iki šiol su jomis nesiskiria. Dar mėgsta padirbėti prie kompiuterio, domisi automobiliais, politika. Jai patinka pilietinio ugdymo, anglų, istorijos, biologijos pamokos.
Dažnai dalyvaudama išvykose, repeticijose, olimpiadose, retai būna ir namuose, tačiau, kad nenukentėtų žinios ir pažymių vidurkis, Giedrė stropiai mokosi. Šiais mokslo metais mergina savo jėgas išbandė visose olimpiadose, mokosi papildomai, nes svajoja studijuoti aukštojoje mokykloje. G.Mickutė, baigusi vidurinę mokyklą, žada pasirinkti teologijos arba psichologijos studijas.
Mergina prisipažįsta, jog jai patinka ir namų ruošos darbai. O savo keptais pyragais ir tortais pavaišina ne tik brolius smaližius, bet ir draugus.

Jolita ŽURAUSKIENĖ
Ukmergė

© 2003 "XXI amžius"

Atgal | Pirmasis puslapis | XXI amžius | Redakcija