"XXI amžiaus" priedas jaunimui, 2003 m. kovo 21 d., Nr. 3 (40)

PRIEDAI









Viešnagė laikinojoje sostinėje

Vieną savaitgalio rytą Pandėlio vidurinės mokyklos mokiniai kartu su tikybos mokytoja Sigute Paliulioniene išvažiavo į Kauno rajoną. Prieš kelionę mus palaimino Pandėlio parapijos klebonas kun. Bronius Balaišis.
Pirmiausia aplankėme Pažaislio vienuolyną, kur sesuo vienuolė papasakojo šio vienuolyno istoriją, parodė vienuolyno bažnyčią. Buvome sužavėti unikalia ir autentiška baroko stiliaus architektūra. Pamatėme seną šventą paveikslą, kuris, kaip sužinojome iš vienuolės, yra stebuklingas. Nieko nelaukdami ir mes pasimeldėme prie šio švento paveikslo ir paprašėme Dievo palaimos.
Apsilankėme ir Kauno Jėzaus Širdiečių vienuolyne. Jis yra gražioje vietoje, ant aukštos kalvos, todėl, užkopus į ją, atsivėrė nuostabi Kauno panorama. Čia mus maloniai pasitiko vienuolės. Pirmiausia išklausėme šv. Mišias. Po jų kunigas mus pasveikino atvykus, palinkėjo smagios viešnagės, o vienuolės benediktinės pakvietė į valgomąjį, kur mums buvo paruošusios vaišių stalą. Seserys pasakojo apie savo vienuolyną, prisiminė, kaip apsisprendė tapti vienuolėmis. Anksčiau jos gyveno kitame pastate, o dabar įsikūrė neseniai pastatytame vienuolyne. Vienuolynas iš tiesų labai jaukus. Viešnagės pabaigoje gavome dovanų po rožinį.
Važiuodami namo širdyje jautėme pakylėjimą. Buvome kupini įspūdžių ir džiaugėmės, kad aplankėme vienuolynus, pabendravome su vienuolėmis, kurios įkvėpė dar daugiau tikėjimo.

Vita BALTUŠYTĖ
Pandėlys - Kaunas

© 2003 "XXI amžius"

Atgal | Pirmasis puslapis | XXI amžius | Redakcija