"XXI amžiaus" priedas jaunimui, 2003 m. birželio 20 d., Nr. 6 (43)

PRIEDAI









Pašaukti į šventumą

Su pirmaisiais gegužės 3-iosios saulės spinduliais, pašaukti Viešpaties, visi rengėmės vykti į Šiaulių vyskupijos jaunimo dieną, kurios tema - ,,Pašaukti į šventumą“. Kupini jaunatviškumo, pakilios nuotaikos su mūsų klebono kun. Sauliaus Paliūno palaiminimu išvykome į Šiaulius, lydimi klieriko Antano Urbonavičiaus ir tikybos mokytojos Danutės Šlušnytės.
Renginys prasidėjo šv.Mišiomis Šiaulių Katedroje. Jas aukojo Šiaulių vyskupas Eugenijus Bartulis, kurį pažįstame kaip kupiną jaunatviškumo ir visada besišypsantį. Po šv. Mišių, vyskupo vedami, kaip per gyvenimą mus veda Jėzus, keliavome į Šiaulių kultūros centrą. Ten vyko šventės atidarymo koncertas, kurį pradėjo vyskupo padrąsinimas žengti koja kojon su Jėzumi. Koncerto metu grojo Konservatorijos akordeonistų grupė, savo mintimis apie gyvenimą su Jėzumi pasidalijo Tiberiados bendruomenės broliai, kurie kvietė nebijoti išgirsti Kristų. Žodį tarė ir šio renginio organizatoriai. Savo grakštumu stebino Šiaulių šokių grupė ,,Želmenėliai“ ir dainų skambumu mūsų širdis palietė gerai pažįstama grupė ,,Rokoko“. Po koncerto pasiskirstėme į darbo grupeles, kurias rinkomės pagal pomėgius.
Norintieji būti žurnalistais ar dėl noro išbandyti kažką nauja, susirasti draugų rinkosi ,,Lux“ grupelę. Vaikinai ir merginos, kurie, išgirdę muziką, ima trypti kojomis, rinkosi įvairių tautų šokius, kur šokti mokė Tiberiados bendruomenės broliai. Tikri krepšinio aistruoliai skubėjo į krepšinio rungtynes ŠVJA taurei laimėti. Jaunimas, norintis išmokti daryti darbelius iš šieno, ėjo į šieno dirbinių grupę. Be šių, buvo ir susikaupimo reikalaujančių grupelių. Viena tokių - ,,Šventumas įvairiose religijose“, apie jas kalbėjo tėvas Algimantas Gudaitis, SJ. O tie, kurie ieško savo pašaukimo, bet bijo pasiklysti, Tiberiados vienuoliai patarė, ką daryti, kad taip neatsitiktų, susibūrė grupelėje, pavadintoje ,,Ieškantiems savo pašaukimo“.
Man buvo labai sunku apsispręsti, nes norėjau daug išbandyti. Bet, deja, galėjau pasirinkti tik vieną grupelę. Tad kartu su draugais ėjau išmokti naujų, o parvažiavus namo, išmokyti kitus žaisti skautiškus žaidimus. Visi buvome patenkinti savo pasirinkimu, skautų draugija, jų nuoširdumu ir draugiškumu.
Viskas turi pradžią ir pabaigą. Šis renginys - ne išimtis. Bet mes neliūdėjome, nes praplėtėme draugų ratą ir dar labiau pažinome Jėzų, Jo galią. Parsivežėme daug įspūdžių, kuriuos išgirdę draugai, kurie nevažiavo, sakė, kad kitąmet tikrai vyks į Šiaulių jaunimo dienas.

Raimonda KATKEVIČIŪTĖ
Linkuva-Šiauliai

© 2003 "XXI amžius"

Atgal | Pirmasis puslapis | XXI amžius | Redakcija