"XXI amžiaus" priedas jaunimui, 2003 m. birželio 20 d., Nr. 6 (43)

PRIEDAI









Vaikai misionieriai tęsia veiklą

Birželio 14-osios rytą popiežius Jonas Paulius II susitiko su beveik aštuoniais tūkstančiais Italijos vaikų ir jaunuolių, priklausančių daugelyje šalių žinomam tarptautiniam Vaikų misionierių judėjimui, kuris šiemet mini 160 metų veiklos sukaktį.
Vaikų misionierių judėjimo istorija siekia XIX a. vidurį, o tiksliau - 1843 metus. Prancūzijos Nansy vyskupas Šarlis de Forbet Žansonas, sužinojęs iš prancūzų misionierių apie Kinijoje mirštančius pamestinukus, apie likimo valiai paliktus vaikus, įkūrė fondą, kurio lėšomis misionieriai turėjo Kinijoje steigti pamestinukų globos namus. Iš pradžių neatsirado vyskupo sumanymo rėmėjų. Tuomet jis kreipėsi į Prancūzijos vaikus. Naujas vyskupo raginimas susilaukė labai plataus atgarsio: mokyklose ir parapijose pradėtos steigti vaikų misionierių kuopelės, vaikai meldėsi už Kinijoje ir misijų kraštuose gyvenančius bendraamžius, o tėvai ėmė dosniau remti vyskupo įsteigtą fondą. Šiandien Vaikų misionierių judėjimas žinomas daugelyje pasaulio šalių.
Sveikindamas šiam judėjimui priklausančius Italijos vaikus ir jaunimą, Popiežius kvietė juos drauge pamąstyti apie pranašo Izaijo pašaukimą. Į Dievo raginimą Izaijas, pats didžiausias tarp Senojo Testamento pranašų, tuoj pat nedvejodamas atsakė: “Štai aš, siųsk mane”. ,,Tokio geranoriško uolumo šiandien labai dažnai pasigendama,- sakė Popiežius. - Dėl to juo labiau malonu matyti ir girdėti, kad tūkstančiai vaikų ir jaunų žmonių, priklausančių jūsų judėjimui, tarsi didysis choras vienus balsu sako: “Štai, aš, siųsk mane”. Geranoriškumas, solidarumas, tarpusavio pagalba ir vienų malda už kitus šiandien galbūt labiau svarbu negu praeityje. Viena vertus, pasaulis šiandien vis labiau tarpusavyje priklausomas, žmonės, tautos ir kultūros artimiau bendrauja ir geriau vieni kitus pažįsta, tačiau, antra vertus, tuo pat metu vis didėja praraja, skirianti turinguosius nuo vargšų, laiminguosius nuo kenčiančiųjų. Štai dėl ko šiandien būtinai reikia solidarumo, šiandien reikia misionieriško užsidegimo Evangelijos žodžiu ir meilės darbais keisti pasaulį, daryti jį teisingesnį ir broliškesnį. Tas solidarumas ir atsakomybė turi būti žmonėse ugdoma nuo mažens. Tad džiugu, kad Vaikų misionierių judėjimas tai daro“. Popiežius taip pat padėkojo šio judėjimo nariams už metų pradžioje pradėtą maldos akciją: visi Vaikų misionierių judėjimo nariai kasdien sukalba po tris “Sveika, Marija” už tolimuose kraštuose gyvenančius savo bendraamžius.

VR

© 2003 "XXI amžius"

Atgal | Pirmasis puslapis | XXI amžius | Redakcija