"XXI amžiaus" priedas jaunimui, 2003 m. birželio 20 d., Nr. 6 (43)

PRIEDAI









Gimnazistai ragina apsikuopti

Gimnazistai drauge su mokytojais prie Kultūros centro

Reginos MACKELIENĖS nuotrauka

Kiekvieną pavasarį Ukmergės Antano Smetonos gimnazijos moksleiviai pirmieji pradeda tvarkyti savo gimtąjį miestą, rengia eisenas, kviečia visus prisijungti. Eitynių išvakarėse gimnazistai tvarkė Vilkmergėlės upelio pakrantes, o kitą dieną per šimtą jaunųjų gamtos mylėtojų, nešini plakatais, keliavo centrinėmis miesto gatvėmis, ragindami miestelėnus nelikti abejingiems netvarkai.
Šiais metais Antano Smetonos gimnazijos gimnazistai drauge su “Lietuvai pagražinti draugijos“ Ukmergės skyriumi įgyvendino ekologinį projektą bei vykdė ekologinę akciją.
Pasak akcijos vadovės Elvyros Kriaučiūnienės, vienas Antano Smetonos gimnazijos veiklos prioritetų - gera moksleivių sveikata. Sveikata ugdoma visus metus tam tikrais etapais: aš - kiti - aplinka. Sveikos gyvensenos teorinės žinios bei praktiniai įgūdžiai gimnazistams perteikiami nuo rudens iki pavasario. Nuo balandžio mėnesio dirbama ekologijos srityje, stengiamasi sutvarkyti ne tik savo mokyklos, gimtojo miesto aplinką, bet ir kitiems tai įdiegti.
Ukmergės miesto savivaldybė darbštiems gimnazistams išnuomojo Vilkmergėlės upelį, kuris jau ketverius metus kruopščiai tvarkomas ir prižiūrimas. Mieste vyksta ekologinės akcijos: “Švara, tvarka namuose - pas kaimyną - Ukmergės mieste bei rajone”. Akcijos metu ukmergiškiai raginami gražinti ne tik savo aplinką, bet ir neteršti gamtos.
Šiais metais antrų gimnazijos klasių organizacinis komitetas nusprendė suorganizuoti itin patrauklią ekologinę akciją bei pristatyti didžiulių simbolių: miesto grožio - žirafą, darbštumo - skruzdėlių šeimyną, šiukšlintojų - drakoną, švaros, tvarkos - šimtakojį. Beje, akcijoje mirgėjo saulutės, vandens lašeliai ir vabzdžiai. Ukmergiškiai, stebėję šią spalvingą akciją, prižadėjo neteršti gamtos, o pastebėję nedrausminguosius - sudrausminti.

Jolita ŽURAUSKIENĖ
Ukmergė

© 2003 "XXI amžius"

Atgal | Pirmasis puslapis | XXI amžius | Redakcija