"XXI amžiaus" priedas jaunimui, 2003 m. birželio 20 d., Nr. 6 (43)

PRIEDAI









Keliais sakiniais

Mokyklos rūsio paslaptis

Jieznas (Prienų r.). Gegužės 15 dieną vidurinėje mokykloje atidarytas moksleivių laisvalaikio kambarys, įsikūręs rūsyje. Pernai ankstesnė moksleivių taryba parengė projektą ,,Mokyklos rūsio paslaptis“, kuris buvo pateiktas Lietuvos vaikų ir jaunimo centro bei UAB ,,Philip Morris Lietuva“ surengtam konkursui. Jo organizatoriai jiezniškiams skyrė tris tūkstančius litų, dar tūkstantį litų padovanojo miestelio seniūnas Arūnas Vaidogas. Per beveik metus trukusį darbą rūsio patalpa buvo sutvarkyta. Čia moksleivių parlamento nariai žada rengti posėdžius, diskusijas, susitikimus su įdomiais žmonėmis, iš kambaryje įkurtos studijos bus transliuojamos radijo laidos. Atidarymo dieną mokykloje svečiavosi Švietimo skyriaus vedėja Rasa Juocevičienė, vyr. specialistė Laima Raugevičienė, klebonas kun. Rolandas Bičkauskas ir seniūnas.

Kūriniai iš malkų

Radviliškis. Vaižganto gimnazijoje pirmąkart surengta abituriento kūrybos paroda. Raimundas Matulaitis, atsisveikindamas su mokykla, pateikė savo drožinius iš medžio. Tai šaukštai, senoviniai ir šiuolaikiniai buities daiktai, muzikos instrumentai, kaukės. Medžiaga šiems darbams buvo malkos. Dar nelankydamas mokyklos Raimundas ėmė drožinėti, o jo gabumai atsiskleidė darbų pamokose. Yra dalyvavęs ir nugalėjęs technologijų olimpiadoje, lipdo iš molio, kuria iš metalo.
Jaunimo darbų mugė

Piešinių konkurse pirmąją vietą užėmė Angelina Januškaitė iš Upynos vidurinės mokyklos
(Šilalės r.)

Algirdo Sabaliausko (ELTA) nuotrauka

Radviliškis. Jaunimo mokykloje surengta rajono moksleivių mugė, į kurią savo siuvinių, mezginių, paveikslų, keramikos, medžio dirbinių, pynimo darbų atvežė Vilniaus, Kauno, Šiaulių, Telšių, Kėdainių, Kaišiadorių jaunimo atstovai. Tikras moksleiviškas turgus stebino nedidelėmis kainomis, be to, galėjai derėtis. Parodos atidarymui pasibaigus, vyko žaidimai, atrakcionai, koncertavo Jaunimo ir Radviliškio kultūros centro grupės, kiti meno kolektyvai.

Vaikai piešė žemės ūkio surašymą

VILNIUS. Daugiau kaip tūkstantis du šimtai vaikų iš 110 Lietuvos kaimo pradinių mokyklų atsiuntė savo piešinius Statistikos departamento surengtam konkursui “Vaikai piešia žemės ūkio surašymą”. Konkursas, kuriame dalyvauti buvo pakviesti visų Lietuvos kaimo mokyklų pradinių klasių moksleiviai, buvo paskelbtas kovo 18 dieną ir vyko iki gegužės 5 dienos. Šiame konkurse dalyvavo ir kai kurių rajonų vaikų darželiai-mokyklos. Piešinius atsiuntusių mokinių amžius - nuo šešių iki vienuolikos metų. Konkurso nugalėtojus apdovanojo Statistikos departamento generalinis direktorius Algirdas Šemeta. Konkurso prizininkų piešinių paroda eksponuojama Statistikos departamente Vilniuje.

R.B.

© 2003 "XXI amžius"

Atgal | Pirmasis puslapis | XXI amžius | Redakcija