"XXI amžiaus" priedas jaunimui, 2003 m. birželio 20 d., Nr. 6 (43)

PRIEDAI









Moksleivis apdovanotas už pagalbą policijai

Ričardą Kaminicką apdovanojo policijos komisaras Algirdas Kaminskas

Kauno miesto vyriausiajame policijos komisariate penktadienį apdovanotas dvylikmetis moksleivis iš Garliavos Ričardas Kaminickas, padėjęs policijos patruliams sulaikyti nusikaltėlį. Berniukas pareigūnams paskolino savo dviratį. Už tai Kauno miesto vyriausiasis policijos komisaras Algirdas Kaminskas moksleivį apdovanojo padėkos raštu bei tikru policininko-dviratininko šalmu su užrašu “Policija”.
Moksleivio pagalbos policijai prireikė visai neseniai - gegužės 27-ąją. Tądien nuo užpuoliko nukentėjo 1951 metais gimusi V. P. Apie 20.00 val. Draugystės prospekte, netoli vieno prekybos centro, prie moters pribėgęs nepažįstamas jaunuolis sugriebė ją už kaklo ir, grasindamas papjauti, apiplėšė. Užpuolikas pabėgo atėmęs rankinę, kurioje buvo 150 Lt, mobiliojo ryšio telefonas, asmens pasas ir kosmetika.
Policijos patruliai, gavę pranešimą apie įvykdytą užpuolimą, ėmėsi nusikaltėlio gaudynių. Jam būtų pavykę pasprukti ir pasislėpti už daugiaaukščio namo kampo, jeigu ne minėtas berniukas, pareigūnui pasiūlęs savo dviratį.
Įtardami minėtu nusikaltimu, pareigūnai sulaikė 1985 metais gimusį įtariamąjį Mindaugą Naujalį. Jo namuose Kauno rajono Muniškių kaime rasti atimtieji daiktai.

Pagal Eltą

© 2003 "XXI amžius"

Atgal | Pirmasis puslapis | XXI amžius | Redakcija