"XXI amžiaus" priedas jaunimui, 2004 m. sausio 16 d., Nr. 1 (50)

PRIEDAI









Bažnyčioje gieda mokinių choras

Pernai, per Žolinės atlaidus, Krekenavos bažnyčioje giedojo Petrašiūnų parapijos socialiai remtinų šeimų vaikų choras, kuris krekenaviečiams patiko. Vargonininkas Arūnas Katinskas nutarė, kad toks choras gali būti ir Krekenavos bažnyčioje, todėl ėmė burti mokinių bažnytinį chorą. Pakalbinti mokiniai ir galintys giedoti rinkosi į repeticijas, mokėsi giedoti, dūdelėmis dūduoti. Taip susikūrė apie 30 pradinių ir penktų-aštuntų klasių mokinių choras. Jo branduolį sudaro mergaitės ir ketvirtų klasių mokiniai, kurie pavasarį priims Pirmąją Komuniją, todėl, kaip pasakojo ketvirtokų mokytoja Laima Urnikienė, su ja ir kita ketvirtokų mokytoja Birute Orientiene mokiniai nutarė kuo iškilmingiau sutikti šią šventę. Dėl to mokiniai ir ėmė lankyti repeticijas.

Vargonininkas A.Katinskas apsidžiaugė: jaunųjų choristų balsai skambūs, gražūs, taigi bažnyčia turės nedidelį chorą. Tam pritarė ir klebonas kan. Petras Budriūnas, todėl mokiniai jau gieda per Votyvą, jaunimo pamaldas (per Sumą gieda suaugusiųjų choras). Malonu klausytis puikiai skambančių giesmių, o tarp giesmių - dūdelėmis dūduojančių gražių, iškilmingų melodijų.

Mokinių choro giesmės tebūna Dievui garbė, o susirinkusiems į bažnyčią tikintiesiems - pasigėrėjimas ir džiaugsmas, kad jaunimas linksta prie Dievo. Juk nuo tėvų pasaulėžiūros daug kas priklauso. Tačiau savaime nieko neįvyksta. Namuose vaikus auklėja tėvai, mokykloje - mokytojai (mokytoja L.Urnikienė, katechetės Irena Kvedienė, Ilona Dauderienė ir kt.), bažnyčioje - kun. P.Budriūnas, kuris užprenumeravo net kelias dešimtis ,,XXI amžiaus“, ,,Kregždučių“ egzempliorių ir juos išdalija mokiniams ir jų tėvams - tegul skaito ir būna darbštūs, tikintys, dori laisvos Lietuvos piliečiai.

Vincas STEPONAVIČIUS
Krekenava,
Panevėžio rajonas

Atgal | Pirmasis puslapis | XXI amžius | Redakcija