"XXI amžiaus" priedas jaunimui, 2004 m. kovo 12 d., Nr. 3 (52)

PRIEDAI

Abipus Nemuno

Kristus ir pasaulis

žvilgsniai

pro vita

Sidabrinė gija

Horizontai

Atodangos

Jaunuosius varėniškius
aplankė poetė

Poetė Violeta Palčinskaitė
noriai dalijo autografus

Varėnos viešojoje bibliotekoje su jaunaisiais savo kūrybos gerbėjais susitiko poetė Violeta Palčinskaitė. Susitikti su žinoma poete atėjo daug jaunųjų varėniškių, taip pat ir mokytojų.

Šios ne tik Lietuvoje, bet ir pasaulyje žinomos vaikų rašytojos, rašančios ne tik eilėraščius, pjeses, bet ir pasakas, kūryba yra sutalpinta daugiau negu dvidešimtyje knygų.

Paskutiniąją – „Skersgatvio palangės“, kuri išleista visai neseniai ir poetės yra pati mylimiausia, nes joje yra visi gražiausi jos eilėraščiai ir pjesės, visi norintys susitikimo metu galėjo ją įsigyti.

Jaunieji skaitytojai buvo smalsūs – jiems rūpėjo sužinoti, ar sunku kurti eiles, kiek poetei metų, ar, svečiuodamasi Norvegijoje, matė trolį…

Poetė šmaikštavo, kad, nors ir turėdama daug metų, ji taip ir nesuaugo, nes iki šiol rašo eilėraščius vaikams. Beje, jos kūrybą yra pamėgę ir svečių šalių vaikai.

Susitikimo metu poetė skaitė savo eilėraščius, pasakojo apie kūrybą ir su ja susijusias keliones po svetimas šalis.

Susitikimą gražiai „iliustravo“ „Bruknelės“ atlikėjai, padainavę ir pagal poetės eiles.

Alma Littera leidyklos išleistą knygą „Skersgatvio palangės“, kurią buvo galima be antkainio nusipirkti čia pat, kiekvienas įsigijęs panoro papuošti autorės autografu. Ji kiekvienam kantriai ir vis kitaip įrašė savo linkėjimus.

Rūta AVERKIENĖ

Varėna

Autorės nuotrauka

 

Atgal | Pirmasis puslapis | XXI amžius | Redakcija