"XXI amžiaus" priedas jaunimui, 2004 m. gegužės 21 d., Nr. 5 (54)

PRIEDAI

Abipus Nemuno

Kristus ir pasaulis

žvilgsniai

pro vita

Sidabrinė gija

Horizontai

Atodangos

Atgaivos valandėlė abiturientams

Zarasai. „Pašaukimas... Kas tai? Kvietimas, įpareigojimas ar savo vietos pasaulyje radimas? Kada jį išgirstame? Kur jį girdime?“ Tokius klausimus, Zarasų „Ąžuolo“ gimnazijos II ir IV klasių gimnazistams iškėlė Panevėžio vyskupijos jaunimo centro dvasinio ugdymo koordinatorius b. Juozapas Glebas, CFX, gegužės 6 dieną atvykęs į Zarasus. Tai šiuo metu ypač aktualus klausimas abiturientams, kurių laukia gyvenimo kelio pasirinkimas.

Pokalbio metu b. Juozapas kalbėjo apie pašaukimą, kurį kiekvienas girdime savo širdyje. Tai ne tik pasirengimas ir pasirinkimas savo gyvenimo kelio, tai balsas, kviečiantis mus mylėti, dvasiškai tobulėti ir siekti laimės bei išganymo. Svarbu, kad kiekvienas žmogus išgirstų ir suprastų to kvietimo – pašaukimo reikšmę ir prasmę.

Svečias pasakojo apie tai, kaip jis išgirdo pašaukimą vienuoliškam gyvenimui bei atvykimui gyventi ir dirbti Lietuvoje. B. Juozapas trumpai supažindino jaunimą su Panevėžio vyskupijos jaunimo centro veikla bei pakvietė atvykti birželio 6-ąją į Panevėžio vyskupijos jaunimo susitikimo dieną. Be to, moksleiviai buvo pakviesti dalyvauti Lietuvos jaunimo dienose „Negaliu tylėti“, kurios vyks liepos 24-25 dienomis Šiauliuose.

Susitikimo pabaigoje svečias pasiūlė moksleiviams nusimesti įtampos ir rūpesčių naštą ir skirti laiko meditacijai, įsiklausymui į vidinį sielos šauksmą. Meditacijos metu, skambant ramiai muzikai, moksleiviai įsivaizdavo save vėlyvą karštos dienos popietę atskirame paplūdimyje, kur galima džiaugtis saulės kaitra ir lietaus lašų vėsa, kur galima pajusti dėkingumą, kad gyveni, kad esi žmogus, kad tave sukūrė Dievas ir Jis tave myli.

Nors šis nusiraminimas ir atsipalaidavimas tęsėsi tik keliolika minučių, jaunuoliai pasijuto pailsėję ir aprimę, nusimetę tos dienos rūpesčių ir triukšmo naštą.

B. Juozapas kvietė moksleivius neužmiršti įsiklausyti į savo vidinį balsą, kai teks spręsti ypatingus ir sunkius pašaukimo klausimus, perkainoti vertybes, rasti protingus ir logiškai pagrįstus atsakymus į gyvenimo klausimus.

Aurelija Jakutienė,

Tikybos mokytoja

 

Atgal | Pirmasis puslapis | XXI amžius | Redakcija