"XXI amžiaus" priedas jaunimui, 2004 m. birželio 18 d., Nr. 6 (55)

PRIEDAI

Abipus Nemuno

Kristus ir pasaulis

žvilgsniai

pro vita

Sidabrinė gija

Horizontai

Atodangos

Trumpa vaikystės pasaka

Kan. Petras Baniulis
su Gintare, gavusia
prizą už piešinį

Vaikus linksmino klounai
ir kiti pasakų herojai

Pasakyki, kada baigiasi vaikystė? Tokios dienos kalendoriuje nėra. Su drugeliais nuplasnoja Ir negrįžta niekada...

Šiais žodžiais birželio 2 dieną prasidėjo vaikystės šventė „Padėk išsipildyti mano svajonėms“. Renginys vyko Panevėžio Šv. apaštalų Petro ir Povilo bažnyčios šventoriuje. Jau tampa tradicija rengti įvairias šventes bažnyčioje ar šventoriuje (jau vyko Vasario 16-osios, Atvelykio, Motinos dienos renginiai).

Pasilinksminti su vaikais atvyko du klounai ir įvairių pasakų herojai. Visus susirinkusius sveikino miesto meras Vitas Matuzas, Krikščionių demokratų partijos atstovai Danutė Krikščiūnienė ir Vitalijus Satkevičius ir Prevencijos poskyrio vyresnysis specialistas Raimondas Šimeliūnas bei Kastyčio Ramanausko lopšelio–darželio direktorė Dalia Pakėnienė. Direktorė įteikė parapijos klebonui kan. Petrui Baniuliui padėkos raštą už darželio bendruomenės globą ir įtraukimą į aktyvią parapijos veiklą.

Svečiai pasveikino vaikučius ir jų tėvelius su Tarptautine vaikų gynimo diena ir kvietė suaugusiuosius prisiminti savo vaikystę. Juk tai tokia nuostabi, trumpa ir trapi pasaka. Visiems linkėjo: „Te sapnuos nykštukai lanko, o dienos prasideda labai gražiai. Ašarėlės te akyčių jums netemdo lyg maži lietaus lašai. Kad gražiai visi sutiktų, nesibartų, nesipyktų. Kad tėveliams ištvermės ir kantrybės nepristigtų. Kad širdelė kiekviena būtų džiaugsmo kupina“.

Pasibaigus visiems sveikinimams, pasakų herojai-klounai pakvietė vaikus į piešimo ant asfalto konkursą. Kad vaikučiams geriau sektųsi piešti, o tėveliai ir svečiai nenuobodžiautų – juos linksmino K. Ramanausko lopšelio–darželio auklėtiniai, vadovaujami muzikos vadovės Liudos Vėžytės bei miesto savivaldybės folklorinis ansamblis „Vėtrungė“.

Pasibaigus piešinių konkursui, žiuri nariai įvertino vaikų darbelius. Komisijos nariai stebėjosi ir džiaugėsi vaikų piešiniais ir paskelbė, kad visi piešiniai nuostabūs, nepakartojami, verti apdovanojimų ir paskatinamųjų prizų. Net 32-iems vaikams įteikė rėmėjų dovanotus žaisliukus. Gražiausias šventės akordas – iš žiūri narių rankų pasipylęs saldainių lietus.

Lėlių vežimo teatras, vadovaujamas Antano Markuckio, visiems susirinkusiesiems padovanojo Kosto Kubilinsko pasaką „Uodega vedega“.

Po spektaklio parapijos klebonas kan. Petras Baniulis dar kartą pasveikino visus susirinkusius, padėkojo visiems, kas padėjo surengti šventę, ir įteikė padėkos raštus šios šventės rėmėjams.

Vaikams klebonas palinkėjo gerų, turiningų, teikiančių atgaivos ne tik kūnui, bet ir dvasiai vasaros atostogų ir pakvietė pasivaišinti rėmėjų dovanotais gardumynais.

Virginija PARADNEVIČIŪTĖ

Dalios Pakėnienės nuotraukos

Panevėžys

 

Atgal | Pirmasis puslapis | XXI amžius | Redakcija