"XXI amžiaus" priedas jaunimui, 2004 m. liepos 16 d., Nr. 7 (56)

PRIEDAI

Abipus Nemuno

Kristus ir pasaulis

žvilgsniai

pro vita

Sidabrinė gija

Horizontai

Atodangos

Ateitininkų „Takelis“ Labanore

„Takelio” stovyklautojai
ir svečiai prieš atsisveikinant

Vadovė Elena Bučelyte
(viduryje) su „voveriukais“
Viktorija, Virginija ir Eimantu

Birželio mėnesį vyko Švenčionėlių ateitininkų kuopos organizuota Vilniaus krašto moksleivių ateitininkų keliaujanti stovykla „Takelis“, kurios metu „Zuikučių“, „Voveriukų“, „Bebenčiukų“ ir „Jėgerių“ būreliai keliavo „Meilės tiltu į amžinybės krantą“. Nors stovyklos metu nuolat pliaupė lietus, bet jis nesutrukdė stovyklautojams.

Stovykloje iš pradžių žaidėme smagius susipažinimo žaidimus, dalyvavome pirmosios pagalbos teikimo pratybose, šv. Mišiose Švenčionėlių bažnyčioje. Kitą dieną iškeliavome į Labanorą, kur apsigyvenome seniūnijoje. Ten mūsų laukė pažintinis žaidimas po Labanoro apylinkes. Teko bristi per pelkes, keliauti laukais, pievomis. Taip sužinojome, kur yra svarbiausi miestelio objektai: bažnyčia, paštas, kapinės... Sugrįžę į stovyklavietę, padžiovę šlapius drabužius, suskubome rengti talentų vakarą. Vakaro „žvaigždėmis“ buvo Švenčionėlių „Laukinukės“, šokusios savo sukurtą laukinių šokį, Eimantas, nuostabiai deklamavęs eiles, Gintaras, Igoris, Denisas, Arūnas, kurie šoko breiką, trys dainingos „bobulės“ ir visi, kurie stengėsi kuo išradingiau ir įdomiau pristatyti savo būrelį ar nuotykius, patirtus žaidimo metu. Prieš miegą turėjome susikaupimo valandėlę. Trečiąjį stovyklos rytą teko gan anksti keltis, kad suspėtume į rytines šv. Mišias Labanoro bažnyčioje.Tądien taip pat klausėme paskaitėlių apie šv. Mišias, tvarkėme pilkapius, vakare kartu su kaimo gyventojais linksminomės vakaronėje. Po sunkios dienos nuėjome ilsėtis. Bet kur čia pamiegosi, naktį buvome pažadinti, pasakė, kad mokykla, kurioje nakvojome, tapo laivu ir skęsta. Susodino į tariamus laivus ir išvarė lauk – į jūrą. Naktis, vėsu, o čia dar ir lietutis pradėjo lynoti. Lakstėme po laukus, ieškodami punktų, kur turėjome bėgdami nuo aisbergų atlikti įvairias užduotis. Po nemiegotos nakties išėjome iš Labanoro į Kaltanėnus. Tie šešiolika kilometrų neprailgo. Popiet plaukėme valtimis per ežerą į stovyklavietę, kur, kaip ir kasdien, degė laužas, laukė skani vakarienė, o vėlų vakarą – šv. Mišios. Kitą dieną parvykome į Švenčionėlius, kur Ateitininkų federacijos pirmininkas Liutauras Serapinas pasakojo apie ateitininkų ir kitas Lietuvoje veikiančias organizacijas. Kiekvienas būrelis labai originaliai ir įdomiai perteikė savo įspūdžius patirtus stovyklavimo metu.

Šios stovyklos nebūtų buvę be Švenčionėlių kuopų globėjų Ritos Jusienės, Laimos Misiūnienės, Marytės Leleivienės, taip pat joms talkino studentės ateitininkės Asta ir Elena Bučelytės, Inga Kuzmičiova, Vilniaus kunigų seminarijos klierikai Romas Taraila, Kęstutis Paliksas, Nerijus Grigaliūnas, Rimas Klimavičius. Organizuoti stovyklą padėjo Rytų Lietuvos centro „Arka“ vadovas Gytis Šalna ir jo komanda.

Elena BUČELYTĖ

Liutauro SERAPINO

nuotraukos

 

Atgal | Pirmasis puslapis | XXI amžius | Redakcija