"XXI amžiaus" priedas jaunimui, 2005 m. sausio 21 d., Nr. 1 (62)

PRIEDAI

Abipus Nemuno

Kristus ir pasaulis

žvilgsniai

pro vita

Sidabrinė gija

Horizontai

Atodangos

Susitiko su Kalėdų Seneliu

Antroji Kalėdų diena Šilutės katalikų Šv.Kryžiaus bažnyčioje buvo tarsi šios parapijos ir jaunimo diena. Į rytmetines šv.Mišias, skirtas jaunimui, susirinko per pusantro šimto vaikų: didesnių, mažesnių, netgi ant tėvelių rankų laikomų, nes juk tai buvo Šventosios Šeimos šventė. Sausakimšoje bažnyčioje matyti ir daug jau gerokai ūgtelėjusio jaunimo.

Prieš prasidedant šioms šv.Mišioms, visi pasimeldė prie prakartėlės, pasigrožėjo prie pagrindinio altoriaus šonų pastatytomis eglutėmis, kurios buvo papuoštos ne pirktiniais žaislais, blizgučiais, o parapijos vaikų iš balto popieriaus iškarpytomis snaigėmis, žvaigždėmis, angeliukais, širdutėmis. Tie kuklūs vaikų padaryti popieriniai žaisliukai su vaikiškais palinkėjimais Gerajam Jėzuliui suteikė šiai Kalėdų šventei kuklumo, šilumos, parodė vaikų meilę prakartėlėje gulinčiam Kūdikėliui.

Šv.Mišias vaikams ir jaunimui aukojo jų mylimas šios bažnyčios kunigas Virginijus Palionis. Jam talkino pulkas patarnautojų, būrys mergaičių adorančių. Kun. V.Palionis pasakė pamokslą, skirtą vaikams, jaunimui ir suaugusiesiems, kuris labai tiko Šventosios Šeimos dieną.

Po šv.Mišių parapijos vaikai susitiko su Kalėdų Seneliu, kuris atvežė kelis didžiulius maišus kalėdinių dovanėlių. Kartu su Kalėdų Seneliu dar kartą pasimeldę prie prakartėlės, mažieji deklamavo jam eilėraščius, giedojo kalėdines giesmeles.

Nė vieno neliko nuskriausto – visi gavo po maišelį saldumynų, netgi tie, kuriuos ant rankų laikė tėčiai ir mamos.

Už šią antrosios Kalėdų dienos šventę, ypač už kalėdines dovanas vaikams Šilutės tikintieji dėkingi savo Šv.Kryžiaus bažnyčios klebonui vicedekanui kan. Juozui Vaičiui ir kun. V.Palioniui. Verta padėkoti ir gražiai giedojusiam šios bažnyčios jaunimo chorui, kuriam vadovauja tikybos ir muzikos mokytoja Rita Kondrotaitė.

Pranciškus ŽUKAUSKAS

Šilutė

 

Atgal | Pirmasis puslapis | XXI amžius | Redakcija