"XXI amžiaus" priedas jaunimui, 2005 m. kovo 18 d., Nr. 3 (64)

PRIEDAI

Abipus Nemuno

Kristus ir pasaulis

žvilgsniai

pro vita

Sidabrinė gija

Horizontai

Atodangos

Eucharistijos konferencija jaunimui

Kaltinėnų jaunimo centro
vadovas Giedrius Dainys
su grupe jaunųjų kaltinėniškių

Kun. Kęstutis Pajaujis
demonstruoja vaizdinę
medžiagą ir kalba
apie Gyvąjį Jėzų,
esantį Eucharistijoje

Popiežius Jonas Paulius II 2005 metus visam katalikų pasauliui paskelbė Eucharistijos metais. Visus metus didžiausias dėmesys bus skiriamas Švč.Sakramento, t.y. Gyvojo Jėzaus, garbinimui. Švč.Sakramento garbinimas padės suklaidintai žmonijai, ypač jaunimui priartėti prie Dievo.

Telšių vyskupijos dekanatuose ir parapijose jau organizuojami įvairūs religiniai renginiai, susieti su geresniu Eucharistijos suvokimu ir jos garbinimu. Antai Šilalės parapijos klebonas dekanas Stasys Toleikis, pasitaręs su Šilalės dekanato parapijų klebonais, padedamas Kaltinėnų parapijos klebono kun. Petro Linkevičiaus, šioje parapijoje aktyviai veikiančio Jaunimo centro (vadovas Giedrius Dainys), Kaltinėnų parapijos salėje suorganizavo Šv.Eucharistijos garbinimo dieną – konferenciją Šilalės tikinčiam jaunimui „Meilės valanda su Jėzumi“.

Į Kaltinėnus suvažiavo daug jaunimo, daugiausia religinių organizacijų narių: angelaičių, ateitininkų, skautų. Atvykėlius pasitiko Kaltinėnų jaunimo centro vadovas G.Dainys, Kaltinėnų Aleksandro Stulginskio vidurinės mokyklos tikybos mokytoja, kaltinėniškių ateitininkų vadovė Aida Buivydienė ir Šilalės dekanas kun. S.Toleikis. Konferencijoje dalyvavo ir dekanato tikybos mokytojai.

Jaukioje parapijos salėje prasidėjo konferencija „Meilės valanda su Jėzumi“. Visi susikabino rankomis ir kartu pasimeldė. Konferencijos svečias – Telšių dekanato Viešvėnų parapijos klebonas ped. lic. kun. Kęstutis Pajaujis. Konferenciją atidarė ir tos dienos programą pristatė dekanas kun. S.Toleikis. Šilalės jaunimas atliko trumpą meninę programėlę, susietą su meile Dievui ir savo artimui.

Mintimis apie Jono Pauliaus II paskelbtus Eucharistijos metus ir pačią Eucharistiją pasidalijo svečias kun. K. Pajaujis. Jis konkrečia vaizdine medžiaga sustiprino visų konferencijos dalyvių tikėjimą, kad Švč.Sakramente tikrai yra Gyvasis Jėzus. Buvo paliesti ir kiti svarbūs religiniai dalykai.

Vėliau Šv.Jono Krikštytojo bažnyčioje šv. Mišias aukojo Kaltinėnų klebonas kun. Petras Linkevičius, jam talkino kunigai K.Pajaujis, šilališkis klebonas dekanas S.Toleikis ir Kaltinėnų – Antanas Saunoris. Giedojo konferencijos jaunimas, vadovaujamas Laukuvos parapijos vargonininko Aivaro Šimkaus. Pamokslą apie Eucharistijos reikšmę, jos šventumą pasakė klebonas kun. P.Linkevičius.

Toliau vyko svarbiausia konferencijos dalis – Švč. Sakramento adoracija. Tai buvo tylus pabuvimas su Gyvuoju Kristumi prie išstatyto Švč.Sakramento. Buvo pasimelsta už Šventojo Tėvo sveikatą, sukalbėta rožinio dalis „Šviesos slėpiniai“.

Vėliau parapijos salėje vyko agapė – bendri pietūs, buvo giedamos giesmės, toliau dalijamasi katalikiškų organizacijų veiklos patirtimi.

Konferenciją apibendrino dekanas kun. S.Toleikis, kuris dėkojo jos dalyviams už maldas ir gerosios darbo patirties paskleidimą. Konferencija baigėsi giesmėmis, maldomis ir visų sugiedotu Lietuvos himnu.

Pranciškus ŽUKAUSKAS

Kaltinėnai, Šilalės rajonas

Autoriaus nuotraukos

 

Atgal | Pirmasis puslapis | XXI amžius | Redakcija