„XXI amžiaus“ priedas jaunimui, 2005 m. rugsėjo 23 d., Nr. 9 (70)

PRIEDAI

Abipus Nemuno

Kristus ir pasaulis

žvilgsniai

pro vita

Sidabrinė gija

Horizontai

Atodangos

Jaunieji šauliai nudažė bažnyčią

Iš kairės: šaulys Modestas
Kardokas, kandidatai į jaunuosius
šaulius Marius Jakubavičius
ir Mantas Jakubavičius, šaulys
Rimvydas Želnia. Viduryje –
Alovės klebonas
kun. Stanislovas Stankevičius

Atnaujinta Alovės
Švč. Trejybės bažnyčia

Atokiame Lietuvos kampelyje, maždaug dvylika kilometrų nuo Alytaus, gyvena Alovės parapijiečiai. Nenuilstantis ir visada visur suspėjantis klebonas kun. Stanislovas Stankevičius rūpinasi Alovės Švč. Trejybės bažnyčia, kuri pastatyta 1802 metais. Prieš septyniolika metų dažytai bažnyčiai reikėjo naujo rūbo. Sunku buvo rasti darbininkų jai nudažyti. Tačiau šauliai Aurimas Bačinskas, Modestas Kardokas ir Rimvydas Želnia, kupini jėgų, patys pasisiūlė atnaujinti bažnyčią ir paaukojo gražias vasaros atostogų dienas. Jiems talkino kandidatai į jaunuosius šaulius Karolis Kazlauskas ir Ernestas Senda. Rugpjūčio viduryje bažnyčia jau buvo baigta dažyti.

Šių jaunuolių entuziazmą darbui suformavo Šaulių sąjunga, kuri rūpinasi mokinių užimtumu, turiningu bei prasmingu laisvalaikiu. Šiam svarbiam visuomeniniam darbui visada paskatina ir pats klebonas kun. S.Stankevičius, kuris irgi yra Šaulių sąjungos narys, Alytaus apskrities A.Juozapavičiaus šaulių rinktinės kapelionas.

Visi Alovės parapijiečiai dėkingi klebonui kun. S.Stankevičiui, dėl kurio geranoriškumu jaunieji šauliai ryžosi atlikti sunkų ir atsakingą darbą. Juk tai reikalavo valios, ryžto, jėgų. Jaunieji šauliai ne tik dirba, bet ir dalyvauja įvairiose parapijos šventėse, koncertuoja.

Visos parapijos tikinčiųjų vardu dėkojame Šaulių sąjungos Alytaus apskrities šaulių rinktinės vadams bei rinktinės šauliams už nuoširdžią pagalbą. Linkime, kad jaunieji šauliai tarnautų Dievui ir Tėvynei.

Danutė JAKUBAVIČIENĖ,
Alovės pagrindinės mokyklos pradinių klasių vyr. mokytoja

Alytaus rajonas

 

Atgal | Pirmasis puslapis | XXI amžius | Redakcija